Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Italian ex-sisäministerin Matteo Salvinin syytesuoja poistettiin, edessä oikeus

Oikeistopopulistisen Lega-puolueen johtaja Matteo Salvini ei ole saamassa mahdollista tuomiotaan vielä pitkään aikaan, sillä oikeudenkäynti etenee luultavasti verkkaisesti. AFP / LEHTIKUVA
STT AFP

STT AFP

Italian ex-sisäministeri Matteo Salvini joutuu oikeuteen. Italian parlamentin ylähuone, senaatti, hyväksyi Salvinin syytesuojan poistamisen keskiviikkona. Päätös oli odotettu, ja Salvini itsekin sanoi haluavansa oikeuden eteen.

– Jos mies ei ole valmis taistelemaan aatteidensa puolesta, joko hänen aatteensa tai hän itse ovat arvottomia. Salvini kirjoitti Facebookissa siteeraten fasistisympatioistaan tunnettua amerikkalaisrunoilija Ezra Poundia.

Käsittely koski heinäkuun tapahtumia: tuolloin Salvini esti Välimereltä pakolaisia pelastanutta alusta rantautumasta Sisiliaan. Laiva joutui olemaan merellä useita päiviä ja pääsi satamaan vasta sen jälkeen, kun muut EU-maat olivat lupautuneet ottamaan vastaan sen kuljettamat ihmiset. Aluksella oli pitkälti toista sataa ihmistä.

Koska oikeudenkäynnit Italiassa etenevät hitaasti, Salvini ei ole saamassa mahdollista tuomiotaan vielä pitkään aikaan. Tämän lisäksi hän voi vielä valittaa päätöksestä ylempiin oikeusistuimiin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut