Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tunteja kestänyt poliisioperaatio Lahden Patomäessä on ohi, epäilty otettu kiinni

STT

STT

Poliisin lähes 12-tuntiseksi venynyt piiritystilanne Lahden Patomäessä on ohi, kertoo Hämeen poliisi. Epäilty on poliisin hallussa, eikä kiinniottotilanteessa poliisin mukaan syntynyt henkilövahinkoja.

Hätäkeskus oli saanut ilmoituksen häiriötilanteesta puoli viiden jälkeen aamulla. Poliisin päästyä kohteeseen tilanne osoittautui uhkaavaksi, joten paikalle kutsuttiin lisää partioita. Asunnossa olleella ihmisellä oli hallussaan ase, joka oli poliisin mukaan saatu alun perin luvallisesti, mutta tällä hetkellä aseenkantolupaa ei ole.

Piiritystilanne sai poliisin mukaan alkunsa epäillyn henkilön sanallisista uhkauksista. Päivän edetessä poliisi sai mieheen neuvotteluyhteyden, ja poliisin mukaan mies antautui neuvottelujen tuloksena.

Poliisi kertoi jo päivällä pyrkivänsä ratkaisemaan tilanteen rauhanomaisesti. Alkuillasta lähettämässään tiedotteessa poliisi kertoo, että rauhallinen eteneminen aiheutti operaation suhteellisen pitkän keston.

Piiritystilanteen ollessa kesken poliisi kertoi, ettei aseistautuneesta ole vaaraa ulkopuolisille. Hänen katsottiin kuitenkin olevan mahdollisesti vaaraksi itselleen tai poliisille.

Poliisi tutkii tapausta alustavasti virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, ampuma-aserikoksena ja laittomana uhkauksena.

Poliisi poisti ihmisiä alueelta

Poliisin eristämä talo oli tilannekeskuksen mukaan Lokinkadulla sijaitseva talo. Poliisi evakuoi kohteena olleen paritalon toisen asunnon asukkaat ja myöhemmin lisäksi viereisten talojen asukkaat, minkä lisäksi katu suljettiin liikenteeltä. Alueella oli voimassa tilapäinen lentokielto yhden kilometrin säteellä Lokinkadusta.

Operaatioon osallistui yhteensä kolmetoista poliisipartiota, joiden joukossa oli myös vaativiin tilanteisiin erikoistuneita partioita. Osa partioista tuli poliisin valmiusyksiköstä.

Poliisi pyysi päivällä sivullisia välttämään tapahtumapaikkaa operaation turvaamiseksi. Alkuillan tiedotteen mukaan ulkopuoliset häiritsivät operaatiota jonkin verran, ja joitakin ihmisiä poistettiin alueelta. Esimerkiksi yksi median edustaja yritti lennättää kuvauskopteria alueen yllä, minkä vuoksi poliisi haki alueelle tilapäisen lentokiellon.

Patomäen asuinalue sijaitsee Launeen kaupunginosassa Lahden keskustan eteläpuolella. Alueella on enimmäkseen omakotitaloja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut