Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Haavisto Washingtoniin, tapaa Pompeon

Ulkoministeriön mukaan ulkoministeri Haaviston vierailun tavoitteena on lujittaa maiden kahdenvälisiä suhteita ja keskustella ajankohtaisista ulkopoliittisista kysymyksistä. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) matkustaa torstaina Washingtoniin, jossa hän tapaa ulkoministeri Mike Pompeon, kansallisen turvallisuusneuvonantajan sijaisen Matthew Pottingerin sekä hallinnon ja kongressin edustajia. Vierailu on kaksipäiväinen.

Ulkoministeriön tiedotteessa kerrotaan, että vierailun tavoitteena on lujittaa maiden kahdenvälisiä suhteita ja keskustella ajankohtaisista ulkopoliittisista kysymyksistä. Listalla ovat muun muassa Afganistanin ja Lähi-idän rauhanprosessit, Venäjä, Libyan tilanne sekä transatlanttiset suhteet.

Lisäksi ministeri Haavisto esiintyy Georgetownin yliopistossa järjestettävässä tilaisuudessa, jossa keskustellaan rauhanvälityksestä ja naisten asemasta konfliktien ratkaisussa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut