Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Intian pääministeri yritti rauhoitella Delhin mellakoitsijoita

Kyseessä ovat vakavimmat väkivaltaisuudet sen jälkeen kun yhteenotot alkoivat uuden kansallisuuslain tiimoilta parisen kuukautta sitten. AFP / LEHTIKUVA

STT AFP

Intian pääministeri Narendra Modi vetosi keskiviikkona Delhin mellakoitsijoihin, jotta verenvuodatus saataisiin lopetettua. Erittäin väkivaltaisiksi äityneissä muslimien ja hindujen yhteenotoissa on kuollut ainakin 27 ihmistä ja lähes 200 on loukkaantunut.

– Vetoan veljiimme ja sisariimme Delhissä, jotta rauha säilyisi kaikkina aikoina, Modi sanoi.

Delhin pääministeri Arvind Kejriwal vaati keskiviikkona, että kaupunkiin on komennettava sotilaita ja pahimman väkivallan riivaamiin kaupungin koillisosiin on julistettava ulkonaliikkumiskielto.

Yhteenotot alkoivat, kun uuden kansallisuuslain kannattajat ja vastustajat ottivat yhteen. Lakia on pidetty muslimivastaisena.

Pahimmat yhteenotot tapahtuivat alueella, jolla asuu runsaasti muualta tulleita köyhiä siirtotyöläisiä. Osa heistä pakeni keskiviikkona kodeistaan uusien yhteenottojen pelossa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut