Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ulosmarssi päättynyt Helsinki-Vantaalla, mutta osa Finnairin lennoista lähtee myöhässä

Osa Finnairin aamun lennoista lähtee hieman myöhässä, mutta iltapäivän lennot liikennöidään yhtiön mukaan aikataulun mukaisesti. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Osa Finnairin lennoista lähtee aamulla hieman myöhässä, kertoo Finavia verkkosivuillaan . Finnairin mukaan syynä ei ole maahuolintayhtiö Swissportin kuormaajien eilinen ulosmarssi, vaan Ilmailualan Unionin IAU:n ylityökielto.

– Työntekijät ovat palanneet aamun aikana töihin, mutta viivästymisiä on vielä aamun lennoissa, kertoo Johanna Joutsiniemi Finnairin viestinnästä.

Joutsiniemen mukaan iltapäivällä lennot liikennöidään näillä näkymin aikataulun mukaisesti.

Finavian mukaan matkatavaroiden käsittely on nyt palautumassa normaaliksi. Lentoasemalla on kuitenkin yhä suuri määrä matkalaukkuja ulosmarssin vuoksi, ja eilisen suman purkamiseen menee aikaa.

Palvelualojen työnantajat (Palta) sanoi eilen, että se tuomitsee IAU:laisten laittoman ulosmarssin lentokentällä. Alalla ei ole voimassa olevaa työehtosopimusta, minkä vuoksi työnseisauksesta olisi pitänyt ilmoittaa työriitalain mukaisesti viimeistään kaksi viikkoa ennen.

– Tällaista ilmoitusta ei ole tehty, minkä vuoksi toimet ovat työriitalain vastaisina laittomia, Paltan tiedotteessa sanottiin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut