Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Australialainen varustamo tilaamassa kaksi matkustajalauttaa Rauman telakalta

Rauman telakka on saanut viime aikoina runsaasti uusia tilauksia. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Rauman telakkayhtiö Rauma Marine Constructions ( RMC ) ja australialainen TT-Line kertovat tehneensä aiesopimuksen kahden matkustajalautan tilaamisesta. TT-Linen mukaan tarkemmat sopimusneuvottelut ovat alkamassa RMC :n kanssa.

– Olemme ylpeitä ja kiitollisia TT-Line Companyn meille osoittamasta luottamuksesta. Uskomme, että alkaneen yhteistyön myötä pystymme palvelemaan asiakastamme tavalla, jonka tuloksena syntyy maailmanluokan matkustaja-autolauttaratkaisu, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa tiedotteessa.

RMC on saamassa tilauksen sen vuoksi, että TT-Line perui kaupan saksalaisen Flensburger Schiffbau-Gesellschaftin kanssa. TT-Line perustelee tiedotteessaan tilauksen perumista Tasmanian osavaltion edulla täsmentämättä asiaa tarkemmin.

Uusista Spirit of Tasmania -laivoista ensimmäisen on määrä valmistua syksyllä 2022 ja toisen syksyllä 2023.

Hankkeen työllisyysvaikutus on RMC:n mukaan arviolta noin 3 500 henkilötyövuotta, minkä vuoksi yhtiö vahvistaa omaa organisaatiotaan ja rekrytoi uusia osaajia kaikkiin laivanrakennuksen vaiheisiin.

– Oman henkilöstömme lisäksi vahvistamme jatkuvasti myös kumppaniverkostoamme. Pitkäaikaiset kumppanuudet voivat kattaa hyvin monipuolisesti laivanrakennusprojektin osa-alueita suunnittelusta viimeistelyyn, Heinimaa korostaa.

Uudet alukset korvaavat Turussa rakennetut laivat

Uudet Spirit of Tasmania -alukset korvaavat vuonna 1998 Turussa rakennetut Spirit of Tasmania I ja II -laivat. Ne liikennöivät aikoinaan Suomen ja Saksan välillä Superfast III ja IV -nimillä.

Rakennettavat matkustaja-autolautat tulevat liikennöimään Australian Melbournen ja Tasmanian Devonportin välillä.

Rauman telakka on saanut viime aikoina runsaasti uusia tilauksia. Niihin kuuluvat Puolustusvoimien uudet monitoimikorvetit ja Wasalinen sekä Tallink-Siljan autolautat.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut