Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnairilta tulosvaroitus: liiketulos heikentyy – saattaa johtaa lomautuksiin

Finnair kertoo aloittavansa sopeuttamistoimet koronaviruksen takia. Toimet saattavat kohdistua henkilöstöön, myyntiin ja markkinointiin, kehityshankkeisiin ja muihin projekteihin. Yhtiö laskee, että kustannuksia pitää leikata 40–50 miljoonalla eurolla.

Finnair varoittaa, että yhtiön vertailukelpoinen liiketulos heikentyy oleellisesti tänä vuonna viime vuoteen verrattuna. Koronavirustilanteen jatkumisen ja sen kansainväliseen lentoliikenteeseen kohdistuvien, aiemmin arvioitua laajempien vaikutusten vuoksi yhtiö päivittää nyt näkymiään.

– Koronavirustilanne on nyt saavuttanut uuden vaiheen ja levinnyt useisiin maihin, joten ryhdymme tarvittaviin toimiin sopeuttaaksemme kustannuksemme, toimintomme ja resurssimme vastaamaan paremmin liikevaihtoamme, kertoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner tiedotteessa.

Kysyntä heikentyy

Arvioitavana olevat henkilöstötoimet voisivat toteutuessaan sisältää esimerkiksi määräaikaisia lomautuksia tai muita koko henkilöstöä koskevia toimia sekä rekrytointien sopeuttamista.

– Vaikka koronaviruksen vaikutus toimintaamme on tähän asti ollut rajallinen, näemme nyt heikentyvää kysyntää. On vaikea arvioida, kuinka tilanne tulee kehittymään lähikuukausina, Manner sanoo.

Finnair peruu ennusteensa, jonka mukaan kapasiteetti olisi kasvanut tänä vuonna noin neljä prosenttia.

Yhtiö arvioi vuoden 2019 tulosjulkistuksensa yhteydessä 7. helmikuuta, että koronavirustilanteen suorat taloudelliset vaikutukset ensimmäisellä vuosineljänneksellä olisivat suhteellisen rajalliset, vaikka Manner-Kiinan lentojen peruutukset jatkuisivat maaliskuun loppuun saakka.