Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EU:n ulkosuhteista vastaava Borrell kertoo saaneensa Turkista vakuuttelun, että maa on edelleen sitoutunut pakolaissopimukseen

EU:n ulkosuhteista vastaava Josep Borrell kertoo keskustelleensa Turkin ulkoministerin Mevlüt Cavusoglun kanssa. AFP / LEHTIKUVA
STT

STT

EU:n ulkosuhteista vastaava Josep Borrell kertoo Twitterissä keskustelleensa Turkin ulkoministerin Mevlüt Cavusoglun kanssa ja saaneensa vakuuttelun, että Turkki on edelleen sitoutunut pakolaissopimukseen.

Mediatietojen mukaan Turkki on torstaisessa, presidentti Recep Tayyip Erdoganin koolle kutsumassa hätäkokouksessa päättänyt avata portit Eurooppaan.

EU-komissio kertoi jo aiemmin tänään, ettei Turkin puolelta ole tullut virallista ilmoitusta aiemmista sitoumuksista poikkeamisesta.

EU ja Turkki solmivat vuonna 2016 pakolaissopimuksen, jonka tarkoituksena on ollut rajoittaa siirtolaisten ja turvapaikanhakijoiden saapumista Turkin kautta EU:hun.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut