Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hagelstam huutokauppasi Schjerfbeckin maalauksen 115 000 eurolla

Schjerfbeck on maalannut vaaleasävyisen alkukesäistä maisemaa esittävän Kukkiva omenapuu -teoksen 1910-luvulla. / Hagelstam & Co HANDOUT / Hagelstam & Co / LEHTIKUVA
STT

STT

Helene Schjerfbeckin (1862–1946) maalaus Kukkiva omenapuu huutokaupattiin torstaina Hagelstam & Co :n Classic-huutokaupassa Helsingissä. Teoksen lähtöhinta oli 100 000 euroa, ja se huudettiin lopulta 115 000 euron vasarahintaan.

Suomen tunnetuimpiin taidemaalareihin kuuluva Schjerfbeck on maalannut vaaleasävyisen alkukesäistä maisemaa esittävän teoksen 1910-luvulla.

Johtavan Schjerfbeck-tutkija Leena Ahtola-Moorhousen mukaan teos lähetettiin todennäköisesti lahjaksi taiteilijaa ihailleelle säveltäjä Erkki Melartinille ennen vuotta 1917. Melartin oli paria vuotta aikaisemmin toivonut saavansa jonkin luonnoksen Schjerfbeckiltä, ja luultavasti taiteilija oli jo vuonna 1915 lahjoittanut hänelle teoksen Nuori tyttö.

Teoksen toisella puolella on harjoitelma maalaukseen Halkopoika, joka kuvaa Schjerfbeckin naapurinpoikaa Hyvinkäältä, Einari Sahrmania.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut