Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Afganistanin pääkaupungissa verinen isku muistoseremoniaan, lähes 30 ihmistä kuoli

Afganistanin turvallisuusjoukot vartiossa perjantaisen iskun tapahtumapaikan lähellä. . AFP. / LEHTIKUVA
STT

STT

Ainakin 27 ihmistä kuoli muistojuhlaan tehdyssä iskussa Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa perjantaina, paikalliset viranomaiset kertovat. Haavoittuneita on kymmeniä. Kyseessä oli ensimmäinen suuri hyökkäys Kabulissa sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja äärijärjestö Taleban allekirjoittivat sopimuksen amerikkalaisjoukkojen vetäytymisestä viime viikonloppuna.

Viranomaiset varoittivat, että uhrien määrä voi vielä nousta.

Isku tehtiin seremoniaan, jossa muisteltiin Talebanin vuonna 1995 murhaamaa hazara-poliitikkoa Abdul Ali Mazaria. Seremoniaan osallistui runsaasti myös maan poliittista johtoa. Samaiseen tilaisuuteen hyökättiin myös viime vuonna. Äärijärjestö Isisin kranaattihyökkäyksessä sai tuolloin surmansa 11 ihmistä.

Yhdysvaltojen ja Talebanin sopimus rakoili jo keskiviikkona. Yhdysvallat teki tuolloin ilmaiskuja Talebania vastaan Helmandissa sen jälkeen kun Taleban tappoi aamulla Afganistanin sotilaita ja poliiseja Kunduzin ja Uruzganin maakunnissa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut