Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvalloissa syntyi runsaasti uusia työpaikkoja helmikuussa – koronaviruksen vaikutus näkyy vasta myöhemmin

Yhdysvaltojen työllisyys kehittyi odotuksia paremmin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltojen talous porskutti vahvasti helmikuussa, ja maassa syntyi 273 000 uutta työpaikkaa. Työministeriö kertoi, että uusia työpaikkoja oli tarkistettujen tietojen mukaan syntynyt saman verran myös tammikuussa.

Lukemat olivat selvästi odotuksia korkeammat. Samalla työttömyys laski prosenttiyksikön kymmenyksellä 3,5 prosenttiin. Monet amerikkalaiset yritykset ovat viime aikoina alkaneet valittaa, että avoimia työpaikkoja on vaikea täyttää.

Koronaviruksen vaikutusten Yhdysvaltojen talouteen odotetaan tulevan näkyviin vasta seuraavien kuukausien tilastoissa. Tilaston pohjana olevat tiedot kerätään yrityksiltä kuun puolivälissä, joten viime päivinä yltynyt koronapelko ei vielä näy.

Helmikuun puolivälissä oletus oli vielä, että tauti saadaan rajattua ja että vaikutukset Yhdysvaltoihin jäävät vähäisiksi. Odotukset ovat sen jälkeen synkentyneet selvästi, mikä on näkynyt myös arvopaperipörsseissä.

Koronaviruksen vaikutus näkyi myös kauppatilastoissa. Yhdysvaltojen kauppataseen alijäämä väheni selvästi tammikuussa, kun virus pakotti monet kiinalaiset tehtaat sulkemaan ovensa. Vaje laski 6,7 prosenttia joulukuuhun verrattuna ja oli reilut 45 miljardia dollaria. Laskusta noin kaksi kolmasosaa johtuu Kiinasta tulevan tuonnin supistumisesta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut