Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Afganistanin hallitus houkuttelee talebaneja neuvottelupöytään vankien vapautuksella

Ilmoitus tuli muutamia tunteja sen jälkeen, kun Yhdysvallat kertoi aloittavansa joukkojen vetämisen kahdesta tukikohdasta Afganistanissa viime kuun lopulla solmitun rauhansopimuksen mukaisesti. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Afganistanin hallitus aikoo vapauttaa vaiheittain 5 000 ääriliike Talebaniin kuuluvaa vankia, kerrottiin presidentti Ashraf Ghanin kansliasta keskiviikkona. Vangit vapautetaan, jos Taleban vähentää hyökkäyksiään.

Pyrkimyksenä on saada uudelleen käyntiin rauhanneuvottelut hallituksen ja kapinallisten välillä.

Hallitus aikoo vapauttaa 1 500 Taleban-vankia hyväntahdon eleenä lauantaista alkaen. Loput vapautetaan, kun rahanneuvottelut jatkuvat.

Ilmoitus tuli muutamia tunteja sen jälkeen, kun Yhdysvallat kertoi aloittavansa joukkojen vetämisen kahdesta tukikohdasta Afganistanissa viime kuun lopulla solmitun rauhansopimuksen mukaisesti. Yhdysvaltojen ja Taleban-liikkeen solmima sopimus tosin rakoili jo viime viikolla.

Yhdysvallat kehotti Afganistanin hallintoa ja talebaneja tapaamaan Qatarissa heti, jotta vankien vapauttamisen yksityiskohdista voidaan sopia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut