Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Äärimmäisen uhanalaiset balinkottaraiset saivat ensi kertaa poikasen Korkeasaaren eläintarhassa

Korkeasaaren trooppiseen taloon viime kesänä muuttanut balinkottaraispariskunta sai tammikuun lopussa kolme poikasta. HANDOUT / LEHTIKUVA
STT

STT

Äärimmäisen uhanalaiseksi lajiksi luokiteltavat balinkottaraiset ovat saaneet ensi kertaa poikasen Korkeasaaren eläintarhassa. Balinkottaraisia on elänyt kotiseudullaan Balilla vähimmillään vain muutamia yksilöitä. Luonnonkanta on edelleen alle sata lintua.

Korkeasaaren trooppiseen taloon viime kesänä muuttanut balinkottaraispariskunta sai tammikuun lopussa kolme poikasta. Kaksi niistä kuitenkin kuoli muutaman päivän kuluttua.

Balinkottaraista on suojeltu 70-luvulta lähtien, mutta laji on käynyt sukupuuton partaalla useaan kertaan. Lajia arvostetaan häkkilintuna Kaakkois-Aasiassa sen erikoisen värityksen, kauniin laulun ja harvinaisuuden vuoksi. Lajin salapyyntiä luonnosta on pyritty hillitsemään monin tavoin.

Eläintarhojen suojeluohjelmassa on mukana noin tuhat balinkottaraista. Lajia kasvatetaan tarhaoloissa, jotta luonnonkantaa voidaan vahvistaa palautuksin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut