Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finavia aikoo lomauttaa väkeään, koska koronavirusepidemia vähentää lentoja

Koronaviruksen vaikutukset ovat levinneet myös lentokentille. Suomen lentokenttiä operoiva Finavia aikoo lomauttaa henkilöstöään koronavirusepidemian vähennettyä lentoja. Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä useilla muilla lentoasemilla lentojen määrä on yhtiön mukaan vähentynyt oleellisesti.

Lomautukset olisivat määräaikaisia ja ne olisivat kestoltaan 12–90 päivää yksiköstä ja työtehtävästä riippuen. Yt-neuvottelut koskevat noin 950:ä henkilöä.

Säännöllinen reittiliikenne Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lentoasemilta on peruttu kokonaan huhtikuun loppuun saakka. Finnair on peruuttanut lentonsa manner-Kiinaan, ja Suomessa toimivat Norwegian ja Ryanair ovat rajoittaneet lentämistä joihinkin kohteisiin Euroopassa.

Finnair on kertonut vähentävänsä kapasiteettia kotimaan ja Euroopan liikenteessä yli 20 prosentilla huhtikuussa perumalla yhteensä noin 2 400 lentoa ja vaihtamalla osalla reiteistä konetyypin pienemmäksi.

Peruutusten lisäksi lentoja on vähennetty moniin kohteisiin

Peruttujen kotimaanlentojen lisäksi lentoja Ouluun, Vaasaan, Joensuuhun, Kuopioon, Turkuun ja Maarianhaminaan karsitaan.

Euroopan liikenteessä Finnair peruu lentonsa Bolognaan, Stuttgartiin, Splitiin, Uumajaan ja Venetsiaan huhtikuun loppuun asti.

Lentoja vähennetään myös Pohjoismaihin. Vähennykset koskevat Göteborgiin, Kööpenhaminaan, Tukholmaan, Tromssaan, Trondheimiin ja Bergeniin kohdistuvia lentoja. Myös Tallinnaan, Hampuriin ja Moskovaan suuntautuvia lentoja karsitaan. Barcelonaan suuntautuvista lennoista karsitaan kolmannes.

Pietariin ja Vilnaan lennetään huhtikuussa pienemmillä koneilla.