Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat puhutteli Kiinan suurlähettilästä – Kiinasta väitettiin koronaviruksen levinneen Yhdysvaltain sotilasvoimista

Kiinan Yhdysvaltain-suurlähettiläs kutsuttiin puhutteluun Yhdysvaltain ulkoministeriöön perjantaina, kertovat useat eri mediat. Kiinan ulkoministeriön edustaja oli aikaisemmin esittänyt väitteen, että koronaviruksen leviäminen olisi lähtöisin Yhdysvaltain sotilasvoimista.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Kiina yrittää kääntää pois siihen kohdistuvaa kritiikkiä viruksen leviämisestä.

– Salaliittoteorioiden levittäminen on vaarallista ja naurettavaa. Halusimme antaa hallitukselle ilmoituksen, että emme suvaitse sitä, Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja sanoi.

Suurlähettiläs Cui Tiankai ei kommentoinut Yhdysvaltain ulkoministeriössä käytyä keskustelua.

Koronaviruksen on katsottu lähteneen leviämään viime vuoden lopulla Hubein maakunnassa sijaitsevasta Wuhanista.

"Yhdysvallat on meille selityksen velkaa"

Kiinan Yhdysvaltain-suurlähettiläs kutsuttiin puhutteluun sen jälkeen, kun Kiinan ulkoministeriön edustaja Zhao Lijian esitti tviiteissään, että ensimmäinen virustartunnan saanut olisi Yhdysvalloista. Hän tviittasi aiheesta mandariinikiinaksi ja englanniksi.

– Yhdysvaltain sotilasvoimat saattoi tuoda epidemian Wuhaniin. Olkaa avoimia! Julkaiskaa tietonne. Yhdysvallat on meille selityksen velkaa, hän kirjoitti.