Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laivat jatkavat Suomesta liikennöintiään etelänaapuriin, vaikka Viro ilmoitti sulkevansa rajansa

Valtaosa Tallink Siljan ja Viking Linen laivoista kulkee Suomesta toistaiseksi normaalisti. Kummassakin laivayhtiössä selvitetään parhaillaan, miten Viron päätös sulkea rajansa koronaviruksen vuoksi vaikuttaa lopulta laivaliikenteeseen.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjdin mukaan yhtiön Tallinna–Tukholma-reitin laivojen matkat on peruttu jo eilen ja Tukholma–Riika-reitin laivat perutaan tästä päivästä alkaen. Helsinki–Tallinna- ja Helsinki–Tukholma-reitillä laivat kulkevat normaalisti.

Nöjdin mukaan nyt odotetaan päätöstä siitä, miten yhtiön muiden laivareittien osalta käy. Hänellä ei ollut antaa tarkkaa tietoa siitä, miksi Suomesta lähtevät laivat voivat liikennöidä normaalisti, kun Ruotsin päästä lähtöjä on samaan aikaan peruttu.

– Voi olla, että tänään tai huomenna tulee jotain muita päätöksiä, Nöjd kertoo STT:lle.

Viron rajapäätös ei vaikuta Viking XPRS -alukseen

Toistaiseksi Viron rajapäätöksellä ei ole vaikutusta Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivän Viking XPRS -aluksen toimintaan, kertoo Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström STT:lle.

Kyseisellä reitillä on yhtiön mukaan tärkeää rahtiliikennettä.

Viking Line peruu kuitenkin huomisesta lähtien kaikki risteilyt Viking Line Cinderella -aluksellaan, laivayhtiö kertoo tiedotteessaan. Laivan kaikki lähdöt perutaan koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi kuukauden ajaksi aina 16. huhtikuuta saakka.

Cinderella tekee risteilyjä Maarianhaminasta Tukholmaan. Yhtiö kertoo seuraavansa Ruotsin viranomaisten ohjeistuksia tässä tilanteessa.

Viking Line on yhteydessä matkustajiin, joiden matka peruuntuu. Yhtiö toivoo, että matkustajat odottavat yhteydenottoa, eivätkä olisi itse yhteydessä jo kuormittuneeseen asiakaspalveluun.

Boijer-Svahnströmin mukaan yhtiön muut alukset liikennöivät toistaiseksi normaalisti.

Huoltovarmuus pyritään takaamaan

Kummassakin yhtiössä pyritään takaamaan rahtiliikenteen toimivuus.

– Meillä on kaksi rahtilaivaa, niiden liikennöinti halutaan varmasti taata tavalla tai toisella, ihan Suomen ja muidenkin maiden huoltovarmuuden vuoksi, Tallink Siljan Nöjd kertoo.

Ruotsista Baltiaan suuntaavilla reiteillä lähdöt on peruttu Nöjdin mukaan toistaiseksi ja yhtiö ilmoittaa uudemman kerran, kun liikennöinti päästään aloittamaan uudelleen.

Vielä ei ole tiedossa, että Ruotsin ja Suomen välillä liikennöivien alusten lähtöjä jouduttaisiin perumaan.

Nöjd kertoo, että tilannetta katsotaan myös matkustajamäärien mukaan. Jos matkustajia ei reiteille enää löydy, joudutaan tekemään päätöksiä siitä, kannattaako laivan lähteä liikkeelle tyhjänä.

– Rahdin vuoksi ne voivat varmasti osittain liikennöidä tyhjänäkin, hän lisää.