Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

JHL: Losseille neuvottelutulos, ylityö- ja vuoronvaihtokielto peruttu – koronaviruksen takia tulos poikkeaa yleisestä linjasta

STT

STT

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Suomen Merimies-Unioni ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen Lauttaliikennettä koskevasta työehtosopimuksesta.

Samalla peruuntuu Suomen Lauttaliikenteen losseja koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto, jonka oli määrä alkaa tänään kello kuudelta aamulla.

JHL kertoo tiedotteessa, että neuvottelutulos poikkeaa yleisestä linjasta koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen.

Sopimuskausi on 12+12 kuukautta ja palkat nousevat ensimmäisenä vuonna 1,3 prosenttia. Sopimusosapuolet neuvottelevat 15. marraskuuta mennessä ensi vuoden palkantarkistusten tasosta ja mallista. Mikäli yhteisymmärrystä ei saavuteta, työehtosopimus päättyy ilman irtisanomista 31. tammikuuta 2021.

Lisäksi kilpailukykysopimuksen 24 tunnin työajan pidennyksestä luovutaan. Samalla sovittiin joistakin työaikajoustoista.

Neuvottelutulos menee vielä osapuolten hallintojen hyväksyttäväksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut