Marin: Me selviämme tästä yhdessä – Kulmuni: Hallitus kokoaa arviolta 5 miljardin rahoituspaketin

Ministerit Anna-Maja Henriksson (r.) ja Katri Kulmuni (kesk.) sekä pääministeri Sanna Marin (sd.) tiedotustilaisuudessa tänään. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA
STT

STT

Suomen hallitus pyrkii tekemään kaikkensa, jotta maa selviäisi koronavirusepidemiasta ja sen aiheuttamista taloudellisista vaikutuksista mahdollisimman vähin vaurioin, sanoo pääministeri Sanna Marin (sd.).

Jokainen suomalainen joutuu hänen mukaansa nyt omassa elämässään sietämään epävarmuutta ja epämukavuutta. Marin kehottaa muistamaan, että toimet tehdään ikäihmisten ja riskiryhmien suojaamiseksi.

Enää ei Marinin mukaan keskustella hallituksen työllisyystavoitteesta, 30 000 työpaikan luomisesta, vaan siitä, miten olemassa olevat työpaikat turvataan. Me selviämme tästä yhdessä, Marin sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Hallitus on koonnut arviolta viiden miljardin euron rahoituspaketin koronavirusepidemian takia, kertoi valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.). Koronaviruksen vaikutusten takia hallitus antaa sadan miljoonan euron lisätalousarvion, jolla turvataan välttämättömät sosiaali- ja terveysmenot sekä yritysrahoitus.

Hallitus aloittaa myös keskustelut työmarkkinajärjestöjen kanssa siitä, miten työpaikat turvataan.

Valtion Eläkerahasto ohjataan lisäämään sijoituksia yritystodistuksiin.

Yrittäjien eläkevakuutusmaksuille ja työeläkevakuutusmaksuille annetaan kolme kuukautta maksuaikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut