Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britanniassa voi olla jo jopa 55 000 koronavirustartuntaa

Britanniassa voi olla tällä hetkellä jopa 55 000 koronavirustartuntaa, sanoo hallituksen neuvonantaja Patrick Vallance. Vallacen mukaan arvio perustuu siihen, että joka tuhannes tartunnan saanut kuolee siihen.

Vallacen mukaan kyseessä on kuitenkin arvio, jota ei tässä vaiheessa ole mahdollista tarkentaa.

Britanniassa on vahvistettu vajaat 2 000 tartuntaa. Yhteensä 55 ihmistä on kuollut virukseen.

Espanjassa liki 2 000 uutta koronatapausta vuorokaudessa

Espanjassa koronaepidemian tilanne pahenee kovaa vauhtia. Terveysministeriö kertoi tänään kirjanneensa vuorokaudessa lähes 2 000 uutta tartuntatapausta, mikä nosti viruksen saaneiden kokonaismäärän maassa jo yli 11 000:een.

Toisaalta noin tuhannen tartunnan saaneen kerrotaan jo parantuneen.

Koronaepidemiaan kuolleiden määrä on Espanjassa noussut hieman vajaaseen 500:aan.

Ranskassa alkoivat järeät koronatoimenpiteet - ulos voi mennä hoitamaan ainoastaan välttämättömyyksiä

Ranskassa ovat alkaneet järeät koronavirustoimet, jotka sulkevat useimmat ranskalaiset koteihinsa. Ulos meneminen on kielletty välttämättömyyksiä kuten kaupassa ja apteekissa käyntiä lukuun ottamatta.

Hallituksen mukaan kymmenettuhannet poliisit partioivat katuja ja jakavat 38–135 euron suuruisia sakkoja ihmisille, joilla ei ole kirjallista lupalappua ulkona liikkumiseen.

Terveysministerin mukaan rajoituksia voidaan löysätä kahden viikon päästä, jos koronaviruksen leviämistä on siihen mennessä saatu hillittyä riittävästi.

Ranskassa koronavirukseen on tiettävästi kuollut 148 ihmistä.

Siirtolaisleireille vierailijakielto Kreikassa

Kreikka ilmoitti, että se ei päästä vierailijoita siirtolaisleireille ainakaan 14 päivään. Vierailukielto asetettiin koronaviruksen suitsimiseksi.

Maahanmuuttoministeriön tiedotteen mukaan kielto koskee niin yksittäisiä vierailijoita kuin organisaatioita. Myös siirtolaisleireillä asuvia kehotetaan vähentämään liikkumistaan.

Kreikka on tiukentanut koronatoimenpiteitään muun muassa julkisten kokoontumisten osalta sen jälkeen, kun koronavirukseen kuolleiden varmistettu määrä nousi maassa neljään.

Kreikan mantereella ja saarilla on siirtolaisleireillä kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita.

Viro kielsi alkoholin myynnin iltakymmenen jälkeen

Virossa hallitus kieltää alkoholin myynnin ravintoloissa, hotelleissa ja kaupoissa iltakymmenen jälkeen. Myynnin saa aloittaa jälleen seuraavana päivänä aamulla kymmeneltä. Määräys on voimassa keskiviikosta alkaen niin kauan kuin maahan julistettu poikkeustilakin.

Myyntikiellon tarkoituksena on ehkäistä alkoholin liikakäytöstä aiheutuvia seurauksia, jotka voisivat entisestään kuormittaa terveydenhuoltoa ja poliisia koronavirusepidemian aikana.

Ruotsi sulkee toisen asteen koulut ja korkeakoulut

Ruotsissa hallitus suosittaa kaikkia toisen asteen kouluja ja korkeakouluja siirtymään etäopetukseen huomisesta lähtien. Näin ollen kaikkien opiskelijoiden aina lukiolaisista ja ammattikoululaisista ylöspäin tulisi pysytellä kotona opiskelemassa eikä käydä koulussa, sanoi pääministeri Stefan Löfven tiedotustilaisuudessa.

Toimenpiteet otetaan käyttöön koronaviruksen vuoksi. Ruotsissa on varmistettu yli tuhat koronavirustapausta.

Ruotsin kansanterveysviranomaisen mukaan suositus toisen asteen etäopetuksesta on perusteltua muun muassa siksi, että toisen asteen oppilaat eivät tarvitse samanlaista huolenpitoa kuin peruskoululaiset.

– Ei ole perusteltua sulkea peruskouluja ja esikouluja ympäri maata. Sen seuraukset voivat olla valtavat, sanoi Johan Carlson.

Vaikka peruskoulut ja esikoulut pysyvät vielä auki, haluaa hallitus ruotsalaisten valmistautuvan myös siihen, että ne joudutaan mahdollisesti sulkemaan myöhemmin.

Tiedotustilaisuudessa vakuutettiin, että jos peruskoulut suljetaan, taataan esimerkiksi terveydenhuollossa työskentelevien vanhempien lasten hoito. Näin turvataan yhteiskunnan tärkeät toimet, kun vanhempien ei täydy jäädä pois töistä.

– Yhteiskunnan täytyy jatkaa toimintaansa, sanoo opetusministeri Anna Ekström.

Ympäristöministerin koronatartunta pisti hallituksen karanteeniin Puolassa

Puolassa 15 hallituksen ministeriä on karanteenissa ympäristöministerillä havaitun koronavirustartunnan takia. Muut ministerit on testattu tartunnan varalta ja tulokset valmistuvat myöhemmin tänään.

Karanteeni pakotti maan hallituksen perumaan tämän päivän yhteisen kriisipalaverin presidentin kanssa.

Kaikki karanteenissa olevat osallistuivat samaan kokoukseen ympäristöministerin kanssa. Esimeriksi pääministeri Mateusz Morawiecki ei ollut paikalla ja vältti näin myös karanteenin.

Kanada liittyy rajansa sulkeneiden maiden joukkoon

Kanada ilmoitti myöhään eilen Suomen aikaa, että se sulkee rajansa suurimmalta osalta ulkomaalaisista koronaviruksen vuoksi. Poikkeuksen tekevät amerikkalaiset, joiden kanssa Kanadalla on paljon yhteistyötä talouden saralla, kertoi Kanadan pääministeri Justin Trudeau.

Toimenpiteet alkavat paikallista aikaa keskiviikkona puoliltapäivin.

Pääministeri myös kannusti kanadalaisia pysyttelemään mahdollisimman paljon kotonaan. Trudeau perheineen on eristyksissä, sillä pääministerin vaimolla on todettu koronavirustartunta.

Ukrainassa lisää koronatoimia

Ukraina ilmoitti myöhään eilen uusista koronatoimenpiteistä. Maa sulkee niin julkisen liikenteen, baarit, ravintolat kuin ostoskeskukset hillitäkseen koronaviruksen leviämistä.

Toimenpiteistä kerrottiin sen jälkeen, kun presidentti Volodymyr Zelenskyi oli luvannut "rajuja ja todennäköisesti epäsuosittuja" toimia.

Ukraina on myös muun muassa sulkenut rajansa ulkomaalaisilta ja kieltänyt yli kymmenen ihmisen julkiset tapaamiset.

Ukrainassa on varmistettu seitsemän koronavirustartuntaa. Tiettävästi maassa yksi ihminen on kuollut virukseen.

Ihmisiä hätistellään rannoilta Rio de Janeirossa

Brasiliassa Rio de Janeirossa viranomaiset hätistelevät ihmisiä rannoilta koronavirushuolien vuoksi. Viranomaiset kiertävät rannoilla huutamassa käskyjä megafoneihin, jotta ihmiset lähtisivät koteihinsa.

Rio de Janeiron osavaltion kuvernööri kertoo olevansa valmis lähettämään sotilaspoliisit hätistämään ihmiset kotiinsa, jos nykyiset keinot eivät toimi.

Myös suosittuja nähtävyyksiä on suljettu yleisöltä, kuten Rio de Janeiron Kristus-patsas.

Rio de Janeirossa on varmistettu 31 koronavirustartuntaa, kun koko Brasiliassa niitä on tiettävästi yli 230. Maassa ei ole raportoitu koronaviruksen aiheuttamista kuolemantapauksista.

Chile ja Peru sulkevat rajansa

Chile ja Peru sulkevat rajansa ulkomaalaisilta koronavirushuolien vuoksi. Samalla Etelä-Amerikan suurin lentoyhtiö Latam Airlines kertoi leikkaavansa toimintaansa 70 prosentilla. Vain muutamia päiviä aiemmin se oli jo supistanut toimintaansa lähes kolmanneksella.

– Jos tällaiset ennennäkemättömät matkustusrajoitukset lisääntyvät, emme sulje pois sitä vaihtoehtoa, että joudumme supistamaan toimintaamme vielä lisää, lentoyhtiöstä kerrotaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Etelä-Amerikassa on raportoitu yli 800 koronavirustartuntaa ja seitsemän koronaviruksen aiheuttamaa kuolemantapausta.

Myös Kolumbia on kertonut rajojensa sulkemisesta toukokuun loppuun asti. Argentiina, Brasilia, Uruguay ja Paraguay ovat kertoneet sulkevansa rajansa osittain.

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro puolestaan julisti myöhään maanantaina, että maassa aloitetaan "yhteinen eristys". Jo aiemmin Maduro oli määrännyt maan pääkaupungin Caracasin ja kuusi osavaltiota eristyksiin koronaviruksen vuoksi.

Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obrador oli puolestaan eri linjoilla. Hän sanoi, ettei estä julkisia kokoontumisia tai lakkaa halaamasta ihmisiä tervehtiessään näitä ennen kuin terveydenhuollon viranomaiset toisin sanovat.