Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvallat suunnittelee käteisen lähettämistä kansalaisille

Steven Mnuchin perustelee toimenpidettä sillä, että yhdysvaltalaiset tarvitsevat nyt käteistä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP , TT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin hallinto lähettää kongressille hyväksyttäväksi massiivisen elvytyspaketin, kertoo valtiovarainministeri Steven Mnuchin. Elvytyspaketti sisältää sekkien lähettämisen kansalaisille.

Mnuchin perustelee toimenpidettä sillä, että yhdysvaltalaiset tarvitsevat nyt käteistä. Sekit on määrä lähettää parin viikon kuluessa, jos kongressi hyväksyy elvytyspaketin. Mnuchin vaatii kongressin käsittelevän paketin ripeästi.

Yhdysvalloissa yritykset sulkevat oviaan koronaviruspandemian vuoksi. Koronaviruspandemia on iskenyt ehkä pahiten lentoyhtiöihin, joille luvataan nyt tukea.

Mnuchin kertoi myös, ettei hallinto tue arvopaperimarkkinoiden sulkemista koronakriisin vuoksi. Hänen mukaan mahdollista on kuitenkin, että kaupankäyntiaikaa lyhennetään.

Ruotsi tukee koronan vuoksi siipeensä saaneita lentoyhtiöitä lähes 500 miljoonalla eurolla

Ruotsin valtio tarjoaa ilmailualalle viiden miljardin kruunun (450 miljoonan euron) tukipaketin luotontakauksina. Tuesta 1,5 miljardia kruunua (yli 130 miljoonaan euroa) on kohdistettu SAS :lle.

Tuki on tarkoitettu helpottamaan koronaviruspandemian koettelemia lentoyhtiöitä, joilla on uutistoimisto TT:n mukaan myös vaikeuksia saada lainoja yleisiltä markkinoilta.

Lentoyhtiö SAS on lopettanut lähes kaiken lentoliikenteensä maanantaista alkaen. Yhtiö kertoi sunnuntaina, että se lomauttaa 10 000 työntekijää.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut