Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Keskuskauppakamarin kysely: Kolmasosa yrityksistä pelkää konkurssia koronan vuoksi

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA
STT

STT

Noin kolmasosa kauppakamarien jäsenyrityksistä arvioi konkurssiriskin kasvaneen merkittävästi koronavirusepidemian vuoksi, kertoo Keskuskauppakamarin kysely.

Yhdeksän kymmenestä vastaajasta odottaa, että epidemia vaikuttaa yrityksen liikevaihtoon tavalla tai toisella negatiivisesti seuraavan kahden kuukauden aikana. Noin puolet kertoo, että negatiivisia vaikutuksia on jo ollut.

Puolet vastaajista odottaa, että yritys lomauttaa tai irtisanoo henkilökuntaa kahden seuraavan kuukauden aikana koronavirusepidemian vuoksi. Neljännes vastaajista kertoo jo antaneensa lomautusvaroituksen tai kutsuneensa yhteistoimintaneuvottelut koolle.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi toivoo, että yritysten aseman helpottamiseksi valtio esimerkiksi ottaa sairauspoissaolojen maksamisen kontolleen. Lisäksi Keskuskauppakamari haluaa lykkäystä esimerkiksi arvonlisäveron sekä eläkemaksujen maksamiseen. Kamari toivoo myös yritysten rahoitusjärjestelyjen tarkastelua kriisin edetessä sekä hallitukselta elvytystä.

Maanantaina ja tiistaina järjestettyyn kyselyyn vastasi yli 3 800 kauppakamarien jäsenyritystä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut