Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskuskauppakamarin kysely: Kolmasosa yrityksistä pelkää konkurssia koronan vuoksi

Noin kolmasosa kauppakamarien jäsenyrityksistä arvioi konkurssiriskin kasvaneen merkittävästi koronavirusepidemian vuoksi, kertoo Keskuskauppakamarin kysely.

Yhdeksän kymmenestä vastaajasta odottaa, että epidemia vaikuttaa yrityksen liikevaihtoon tavalla tai toisella negatiivisesti seuraavan kahden kuukauden aikana. Noin puolet kertoo, että negatiivisia vaikutuksia on jo ollut.

Puolet vastaajista odottaa, että yritys lomauttaa tai irtisanoo henkilökuntaa kahden seuraavan kuukauden aikana koronavirusepidemian vuoksi. Neljännes vastaajista kertoo jo antaneensa lomautusvaroituksen tai kutsuneensa yhteistoimintaneuvottelut koolle.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi toivoo, että yritysten aseman helpottamiseksi valtio esimerkiksi ottaa sairauspoissaolojen maksamisen kontolleen. Lisäksi Keskuskauppakamari haluaa lykkäystä esimerkiksi arvonlisäveron sekä eläkemaksujen maksamiseen. Kamari toivoo myös yritysten rahoitusjärjestelyjen tarkastelua kriisin edetessä sekä hallitukselta elvytystä.

Maanantaina ja tiistaina järjestettyyn kyselyyn vastasi yli 3 800 kauppakamarien jäsenyritystä.