Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomi keskeyttää viisumi- ja oleskelulupahakemusten tavanomaisen vastaanoton

Nyt käsittelyssä oleviin viisumihakemuksiin liittyvät passit palautetaan, eikä hakemuksia käsitellä. Linjaus ei koske Venäjää. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
STT

STT

Koronavirusepidemian takia Suomi keskeyttää muiden Schengen-maiden tavoin tavanomaisen viisumihakemusten vastaanoton Suomen edustustoissa, kertoo ulkoministeriö.

Nyt käsittelyssä oleviin viisumihakemuksiin liittyvät passit palautetaan, eikä hakemuksia käsitellä. Linjaus ei koske Venäjää, jossa kaikki jo vastaanotetut hakemukset käsitellään.

Ulkoministeriön mukaan edustustoilla on harkintavalta vastaanottaa ja käsitellä yksittäisiä viisumihakemuksia poikkeustapauksissa. Tällainen voisi olla esimerkiksi Suomen kansalaisen perheenjäsenen hakemus.

Myös oleskelulupahakemusten vastaanotto keskeytetään. Jo vastaanotetut oleskelulupahakemukset laitetaan vireille normaalisti ja toimitetaan Maahanmuuttovirastolle käsiteltäväksi. Oleskelulupahakemuksiin liittyvät haastattelut keskeytetään.

Muutokset tulevat voimaan heti, ja ne ovat voimassa toistaiseksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut