Turkin Erdogan: Suomen ja Ruotsin ulkoministerien ei kannata matkustaa Turkkiin, Turkki ei muuta mieltään maiden Nato-jäsenyydestä

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo, ettei Turkki tule puoltamaan Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyttä.

Presidentti sanoi jo aiemmin, ettei hän pidä maiden hakemuksia myönteisenä asiana. Erdogan syyttää jälleen Suomea ja Ruotsia siitä, etteivät maat hänen näkemyksensä mukaan ole selkeästi asettuneet vastustamaan terrorismia.

Turkin valtiollisen Anadolu-uutistoimiston mukaan Erdogan sanoi myös, että Suomen ja Ruotsin edustajien "ei kannata vaivautua" matkustamaan Turkkiin muuttamaan Turkin mieltä.

Suomen ja Ruotsin delegaatioiden on määrä matkustaa Turkkiin lähiaikoina selvittämään Turkin vastalauseita Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyteen liittyen. Asiasta kertoi uutistoimisto TT maanantaina Ruotsin ulkoministeriön tietojen pohjalta.

Korjattu aiempaa uutista: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti TT:n tietojen pohjalta, että ulkoministeri Pekka Haavisto ja Ruotsin ulkoministeri Ann Linde matkustaisivat Turkkiin lähiaikoina. Uutistoimisto TT on korjannut uutistaan ja kertoo nyt, että Turkkiin olisi matkustamassa Suomen ja Ruotsin diplomaatteja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut