Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Keskusta ei hyväksy kotimaan lentoreittien lopettamista koronan varjolla" – Petri Honkonen ja muutama muukin keskisuomalainen kansanedustaja älähti Finnairin lentojen lopetushuhuista

Keskustan varapuheenjohtaja, keskisuomalainen Petri Honkonen ottaa voimakkaasti kantaa maakuntien lentoreittien säilyttämisen puolesta.

Yle uutisoi, että Finnair saattaa lopettaa ensi kevääseen asti lentämisen kokonaan useille kotimaisille lentoasemille, muun muassa Jyväskylään.

Honkosen mukaan Keskusta ei hyväksy kotimaan lentoreittien lopettamista koronan varjolla.

– Finnairin on laitettava stoppi tämän kaltaisille suunnitelmille, hän vaatii.

Honkosen mielestä valtion enemmistöomisteisen Finnairin on kannettava vastuunsa maakuntien elinvoimasta.

– Tämän kaltaisten ratkaisujen suurimmat kärsijät ovat vientiteollisuus ja matkailu. Keskustassa odotamme, että kotimaan yhteydet palautetaan mahdollisimman pian.

Muilta keskisuomalaisilta kansanedustajilta näkyi Twitterissä kannanottoja lentoliikenteen lopetusuhkaa vastaan. Keskustan Joonas Könttä totesi, että yhteisesti omistamamme ja yhteisillä rahoilla auttamamme Finnairin on syytä toimia koko maan liikenneyhteyksien turvaamiseksi.

Myös kokoomuksen jyväskyläläinen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo tviittasi, että lentojen lakkautus olisi valtava isku maakuntien elinvoimalle.

– Toivottavasti Kepu taistelee nyt hallituksessa raivoisasti reittien puolesta.