Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Varmistettuja koronatartuntoja Suomessa nyt 1 882 – Keski-Suomessa viisi uutta todennettua tartuntaa

STT, Heikki Kärki

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on julkaissut tuoreita tietoja varmistetuista koronavirustartunnoista. Laboratoriovarmistettuja tartuntoja on nyt 1 882. Luku on noussut eilisestä 267 tartunnalla. Hyppäys eiliseen sisältää myös takautuvia testituloksia, THL kertoo Twitterissä.

Testausta on pyritty viime aikoina lisäämään Suomessa. THL:n mukaan tällä hetkellä näytteitä voidaan testata noin 2 500 päivässä ja testauskapasiteettia kasvatetaan mahdollisimman nopeasti.

THL tiedotti lauantaina, että koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 25 ihmistä. Sairaalahoidossa oli 187 potilasta, joista tehohoidossa 73.

Koronavirukseen kuolleiden määrä nousi vuorokaudessa viidellä, sillä perjantaina kuolleiden kokonaismäärä oli 20.

Kuolleista 17 on Helsingin yliopistollisen sairaalan (Hyks) ja kuusi Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueelta. Oulun yliopistollisen sairaalan (Oys) ja Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) erityisvastuualueilla on kummassakin kuollut virukseen yksi ihminen.

Uusista kuolemantapauksista neljä tapahtui Hyksin ja yksi Kysin erityisvastuualueella.

Ikä on tiedossa 19 kuolleen osalta, ja kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Suurin osa Suomessa kuolleista on ollut iältään 71–90-vuotiaita.

Keski-Suomessa uusia todennettuja tartuntoja oli lauantaina viisi. Luku ei kuitenkaan todennäköisesti kerro tartuntojen todellista kokonaismäärää, sillä kaikkia vähäoireisia ihmisiä ei enää testata.

Keski-Suomessa sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi yksittäisiä potilaita. Sairaalan vuodeosastoilla ja teho-osastolla on hyvin tilaa hoidettaville potilaille. Sairaanhoitopiiri tiedotti perjantaina, että yleistilanne koronatartuntojen määrässä on pysynyt rauhallisena.

– Todettujen koronavirustapausten lukumäärässä ei Keski-Suomen keskussairaalassa ole tapahtunut selkeää nousua.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoo, että sairaanhoitopiirin alueella on varmistunut 65 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on Husin mukaan todettu alueella nyt 1 012.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut