Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IS: Helsingin sotejohtaja vaatii alkoholin myynnin kieltämistä kokonaan koronakriisin aikana

Tommi Salo

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Juha Jolkkonen vaatii, että alkoholin myynti pitäisi nyt poikkeusoloissa lopettaa kokonaan, kertoo Ilta-Sanomat.

Jolkkonen pelkää, että alkoholin kulutus kasvaa, ellei sitä rajoiteta koronakriisin ajaksi. Hän kertoo asiasta Twitter-tilillään.

– En aja kieltolakia Suomeen, vaan esitän huoleni siitä, että alkoholin käyttö lisääntyy koronatilanteen takia, Jolkkonen kertoo Ilta-Sanomille.

Hän sanoo, että poikkeusoloissa monet suojamekanismit puuttuvat ja alkoholin käyttö saattaa salakavalasti alkaa kasvaa.

– Kun ei olla töissä, vaan kotona etätöissä tai lomautettuna, voidaan ajautua siihen, että alkoholia juodaan enemmän. Jo nyt on hiljaisia signaaleja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta siitä, että näin on käynyt.

– Myös Alkon ja vähittäiskauppojen myyntilukujen kasvu kertoo samansuuntaista. Toivon, että perheissä havahduttaisiin tähän, että kasvanut alkoholin käyttö tuo mukanaan helposti muita ongelmia, Jolkkonen painottaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Alko avasi uuden myymälän hissukseen Jyväskylässä 30.3.2020 10:24

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut