Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsäteollisuus ja Teollisuusliitto eivät löytäneet sopua – 35 000 suomalaista lakkoon maanantaina

Metsäteollisuuden ja Teollisuusliiton välisissä työehtoneuvotteluissa ei ole edellytyksiä sovintoehdotukselle, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto. Alan lakot alkavat maanantaina.

Kolmepäiväistä lakkoa seuraavat työnantajan julistamat työnsulut, jotka toteutuvat 12. joulukuuta alkaen ja kestävät kuusi vuorokautta.

– Sahoilla ja muualla mekaanisessa metsäteollisuudessa hiljenee – ei edellytyksiä sovintoehdotukselle. Työnseisausuhkat toteutuvat 9.12. alkaen, valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä.

Lakkotoimet koskevat Teollisuusliiton kymmentä sopimusalaa ja noin 35 000:ta työntekijää. Sulku puolestaan koskee yhteensä 32:ta sahaa sekä vaneri-, viilu- ja liimapuutehdasta Metsä Groupin, Pölkyn, Stora Enson, UPM:n ja Versowoodin tuotantolaitoksissa. Sulun piirissä on Metsäteollisuuden arvion mukaan noin 3 500 työntekijää.

Osapuolilla on ollut eripuraa kikystä eli työajanpidennyksestä. Työantajapuolen mukaan sopu oli kaukana tänään käydyissä neuvotteluissa.