Kotihoidon työntekijä vei liki puolet vanhuksen säästöistä – tuomittiin ehdolliseen

Kotihoidon työntekijä nosti itselleen melkein puolet vanhuksen säästöistä. Lehtikuva/Kimmo Mäntylä

STT

Kotihoidon työntekijä vei liki satavuotiaan vanhuksen pankkikortin ja nosti sillä itselleen melkein puolet tämän säästöistä.

48-vuotias nainen tuomittiin perjantaina Oulun käräjäoikeudessa törkeästä maksuvälinepetoksesta ja kavalluksesta. Nainen teki vanhuksen pankkitililtä parin kuukauden aikana liki 70 nostoa, joiden yhteissumma nousi yli 17  500 euroon. Nainen tunnusti teon.

Syyttäjän mukaan nainen myös anasti vanhukselta ainakin 5  000 euroa käteistä rahaa. Oikeus löysi kuitenkin näyttöä vain noin tuhannen euron osalta. Loppujen rahojen kohtalo jäi pimentoon.

Sukulainen huomasi rahojen katoamisen

Tapaus paljastui, kun sukulainen alkoi loppuvuodesta 2014 ihmetellä, miksi vanhuksen pankkitilin saldo oli huomattavasti tavallista pienempi. Sukulaisen mukaan tuolloin tuli myös ilmi, että vanhukselle oli hankittu pankkikortti, jota niukasti ja säästeliäästi elänyt vanhus ei ollut aiemmin halunnut.

Oikeuden mukaan nainen aiheutti teoillaan vuonna 1921 syntyneelle uhrille huomattavaa ja erityisen tuntuvaa vahinkoa. Nainen hyväksikäytti sekä asemaansa kotihoidon työntekijänä että uhrin ymmärtämättömyyttä ja vanhuutta, oikeus sanoi.

Nainen perusteli tekoaan hyvin vaikealla elämäntilanteella, joka oli laukaissut peliriippuvuuden. Naisen mukaan kaikki rahat olivat menneet pelaamiseen.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 520 euron oheissakkoon. Lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan vanhukselle viemänsä rahat korkoineen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut