Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Timo Soini nauttii nykyroolistaan – "Ei ole tarvinnut selitellä kenenkään kopiograduja tai kähmintäörveltämisiä"

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini (sin.) kertoo Ilta-Sanomille viihtyvänsä nykyisessä roolissaan erinomaisesti.

Ulkoministerin työssä "kapasiteetti" on Soinin mukaan nyt koko ajan käytössä.

– Elämänlaatu on parantunut huomattavasti. Minun ei ole tarvinnut selitellä kenenkään kopiograduja tai kähmintäörveltämisiä. Se on tuntunut taivaalliselta, Soini sanoo.

Soini viittaa kommentillaan ilmiselvästi perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren pro gradu -työstä syntyneeseen jupakkaan sekä kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) saamaan syytteeseen.

Huhtasaaren gradu nousi julkisuuteen hieman ennen presidentinvaaleja tammikuussa, jolloin osaa työstä epäiltiin plagioiduksi. Yliopisto teetti esiselvityksen ulkopuolisella asiantuntijalla, jonka mukaan kopioidun tekstin määrä oli kymmenen prosenttia gradun kirjallisuusosiosta. Yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen ei pitänyt rikettä erityisen vakavana, vaikka totesikin Huhtasaaren rikkoneen hyvää tieteellistä käytäntöä.

Perjantaina kävi ilmi, että Jyväskylän yliopisto on saanut esiselvityspyynnön Huhtasaaren pro gradu -työstä. Yliopisto aikoo hankkia esiselvityspyynnössä mainitun materiaalin, jonka perusteella se päättää, käynnistääkö se asiasta esiselvityksen vai ei.

Hakkaraisen saamaa syytettä kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa 18. kesäkuuta.

Timo Soini sanoo päättävänsä syksyllä mahdollisesta ehdokkuudestaan tulevissa eduskunta- tai eurovaaleissa.

Juttua korjattu: Jutussa väitettiin, että Timo Soini olisi syrjäytetty vuosi sitten Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajan paikalta. Todellisuudessa Soini ei ollut enää ehdolla puheenjohtajaksi, ja puheenjohtajakisassa olivat vastakkain Jussi Halla-aho ja Sampo Terho.