Pro valmiina tukemaan rahoitusalan mahdollisia työtaistelutoimia

Pron hallitus antoi samalla liiton puheenjohtajalle valtuudet jättää rahoitusalan neuvottelukunnan esityksestä työtaisteluvaroitus, jos neuvotteluissa ei päästä tulokseen.

STT

Ammattiliitto Pron hallitus on päättänyt tänään, että liiton muut sopimusalat ovat valmiita tukemaan rahoitusalan mahdollisia työtaistelutoimia. Mahdollisista tukitoimista päätetään vielä erikseen, mutta liiton toimisto sai tehtäväksi valmistella eri sopimusaloille sopiva tukimuotoja.

Rahoitusalan työkiistan sovittelu on venynyt pitkään. Pro oli yksi työntekijäpuolen liitoista, joka 2. helmikuuta hylkäsi valtakunnansovittelija Minna Helteen sopimusehdotuksen. Kiistassa on ollut keskeisenä kysymyksenä se, millä ehdoilla viikonlopputyötä saadaan teettää. Työntekijäpuoli on pitänyt kiinni siitä, että viikonlopputöiden tulisi olla vapaaehtoisia.

Pron hallitus esittää, että valtakunnansovittelijan pitäisi jatkaa kiistan sovittelemista. Helle totesi helmikuun alun sopimusehdotuksen kaaduttua, ettei sovittelun jatkamiselle ole nyt edellytyksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.