Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielenilmaukseen osallistui tuhansittain ihmistä

SAK tiedottaa olevansa tyytyväinen osallistujamäärään.

SAK:n mielenilmaukseen Helsingin Senaatintorilla osallistui arviolta 7 000–8 000 ihmistä, kertoo poliisi Twittterissä.

SAK kertoi aiemmin tiedotteessaan poliisin tietoihin viitaten, että paikalla oli yli 10 000 ihmistä. Palkansaajakeskusjärjestö on tyytyväinen osallistujamäärään, sillä sen mukaan #Äänityöttömälle-tapahtuma polkaistiin pystyyn nopealla aikataululla. Paikalle oli saapunut mielenosoittajia eri puolilta Suomea.

Mielenilmaisun lisäksi useat SAK:n jäsenliitot ovat järjestäneet tänään työnseisauksia, jotka kestävät enimmillään vuorokauden. SAK:n mukaan niihin osallistuu arviolta 200 000 työntekijää.

Aktiivimallista vastaava sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) lähetti mielenilmauksen jälkeen tiedotteen, jossa hän käy läpi lähinnä aktiivimallin sisältöä ja tavoitteita. Mattilan avustaja ei tavoittanut ministeriä vastaamaan STT:n kommenttipyyntöön. Vastuuministeri on pitänyt koko lailla radiohiljaisuutta julkisuudessa sen jälkeen, kun eduskunta hyväksyi aktiivimallin 19. joulukuuta.