Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

YK vaatii Myanmaria lopettamaan rohingya-muslimien vainon

Kiina ja Venäjä vastustivat päätöslauselmaa.

STT, AFP

YK vaatii Myanmaria lopettamaan rohingya-muslimien vastaiset sotilastoimet. YK:n yleiskokous hyväksyi päätöslauselman äänin 122–10. Myanmarin ohella sitä vastustivat muun muassa Kiina ja Venäjä.

Päätöslauselmassa vaaditaan Myanmarin hallitusta muun muassa päästämään avustustyöntekijät maahan, takaamaan pakolaisten paluu ja myöntämään rohingya-vähemmistön edustajille kansalaisuus. Lisäksi YK:n pääsihteeriä Antonio Guterresia vaadittiin nimittämään Myanmariin erityislähettiläs.

Viime viikolla YK:n erityistarkkailija Yanghee Lee kertoi, että Myanmar ei enää päästä häntä maahan ja on lopettanut kaiken yhteistyön hänen kanssaan.

Yli 650 000 rohingyaa on paennut järjestelmällisiä vainoja sen jälkeen, kun Myanmarin hallitus käynnisti rohingyoiden vastaisen sotilasoperaation Rakhinen osavaltiossa elokuussa. YK on kutsunut Myanmarin hallituksen toimia etniseksi puhdistukseksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut