Yhdysvallat ja Etelä-Korea aloittivat massiivisen ilmasotaharjoituksen

Japani: Pohjois-Korean ohjuskokeet ovat välitön uhka.

Harjoitukseen osallistuu noin 230 lentokonetta ja 12 000 ihmistä. Lehtikuva

STT, AFP

Yhdysvallat ja Etelä-Korea aloittivat massiivisen ilmasotaharjoituksen maanantaina. Harjoituksen on tarkoitus kestää perjantaihin asti. Yhdysvaltojen ilmavoimien mukaan siihen osallistuu noin 230 lentokonetta ja arviolta 12 000 ihmistä Yhdysvalloista ja Etelä-Koreasta.

Lauantaina Pohjois-Korean ulkoministeriö sanoi Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin kerjäävän ydinsotaa.

Japanin parlamentti julisti maanantaina, että Pohjois-Korean ohjuskokeet ovat välitön uhka. Japanin pääministeri Shinzo Abe sanoi, että keskustelu "pelkän keskustelun vuoksi" Pohjois-Korean kanssa on merkityksetöntä. Abe lupasi lisätä painetta Pohjois-Koreaa kohtaan, kunnes maa luopuu ohjus- ja ydinteknologiastaan.

Ohjuskoe hätkähdytti

Senaattori Lindsey Graham sanoi ABC Newsin mukaan, että Yhdysvaltain sotilashenkilöstön perheitä on syytä alkaa siirtää pois Etelä-Koreasta. Graham myös ilmoitti kehottavansa puolustusministeriö Pentagonia lopettamaan Yhdysvaltain sotilaiden perheenjäsenten lähettämisen Etelä-Koreaan.

– On mieletöntä lähettää (sotilaiden) puolisoita ja lapsia Etelä-Koreaan, kun ottaa huomioon Pohjois-Korean provosoinnin, republikaanien pitkäaikainen senaattori varoitti sunnuntaina.

Viime viikolla Pohjois-Korea laukaisi mannertenvälisen ballistisen ohjuksen. Joidenkin tarkkailijoiden mukaan koe osoitti, että Pohjois-Korea pystyy iskemään Yhdysvaltain itärannikolle asti.

Presidentti Trumpin hallinto on vakuuttanut estävänsä Pohjois-Koreaa kehittämästä aseistusta, jolla maa kykenisi ampumaan ydinkärjellä varustetun ohjuksen Tyynenmeren yli Yhdysvaltoihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut