Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Feministinen puolue ei asetu yhdenkään presidenttiehdokkaan taakse

Asia ratkesi puoluekokouksessa Espoossa lauantaina.

Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro Antti Aimo-Koivisto

STT

Feministinen puolue on päättänyt, että se ei asetu yhdenkään presidenttiehdokkaan taakse. Asia ratkesi puoluekokouksessa Espoossa lauantaina.

Puolue haastaa kaikki presidenttiehdokkaat ottamaan nykyistä voimakkaammin kantaa ihmisoikeuksien puolesta. Puolue edellyttää, että presidentti tuomitsee rasismin selväsanaisesti ja puolustaa aktiivisesti ihmisoikeuksia ja kaikkien turvallisuutta.

Puheenjohtaja Katju Aro toteaa, että turvallisuuspolitiikka on perinteisesti pyrkinyt suojaamaan valtioita ja niiden rajoja. Hän huomauttaa, että samaan aikaan Euroopan rajoilla kuolee ihmisiä, Suomi on Euroopan toiseksi vaarallisin maa naisille ja Pohjoismaat myyvät aseita ihmisoikeuksia loukkaaville valtioille.

– Miten presidenttiehdokkaat ratkoisivat näitä ongelmia?

Feministit äänestävät puolueen puheenjohtajistosta sunnuntaina.

Feministinen puolue perustettiin vuosi sitten kesällä ja rekisteröitiin tammikuussa. Sillä on yksi kaupunginvaltuutettu Helsingissä. Puolueen ohjelman kulmakivenä on kaiken syrjinnän vastustaminen ja ihmisoikeuksien edistäminen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut