Levyarvio: Rehellinen ja raikas splitti

Rakka & Black Motor

Rakka / Black Motor Split

Karkia Mistika Records

Arvio: 5/5

Improvisaatiosta musiikkinsa raaka-ainekset ammentava, rosoisen karkea jazztrio Black Motor ilahduttaa jazzin ystäviä julkaisemalla split-albumin melodisemman, mutta riskejä rakastavan Rakka-yhtyeen kanssa. Ajatus on herkullinen ja sen toteutus on kuulijoiden iloksi myös onnistunut.

Anarkistinen, mutta traditioita kunnioittava Black Motor on keikkaillut viime vuosina, vaikka edellinen julkaisu on vuodelta 2013. Puoliskollaan yhtye seikkailee balladien, atonaalisten attentaattien ja levottomien tuokiokuvien maailmoissa – totutusti, mutta tyylilleen uskollisesti.

Merkillinen ja monissa liemissä keitetty Ich habe dich schon vergessen laskee tunnelman hitaasti takaisin lähtöpisteeseen jättäen toivomaan hivenen lisää. Huipulla hiipuminen toimii erinomaisena motivaattorina kääntää levyn toinen puoli ja uppoutua Rakkan tarjoilemiin tunnelmiin. Koskettimet kutsuvat letkeään levottomuuteen ja julistavat juhlat alkaneiksi.

Puoliskot tukevat toisiaan muodostaen harvinaisen ehyen kokonaisuuden. Albumi on kuin paluu tulevaisuuteen: sävyt soivat nostalgiaa, mutta muistuttavat kuolevaisuudestaan. Tämä tekee splitistä niin rehellisen ja raikkaan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut