Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Deutsche Bank kertoo mittavista tappioista viime vuonna

Pankki kertoo tehneensä nettotappiota 1,4 miljardia euroa viime vuonna.

Deutsche Bank on saanut viime aikoina runsaasti kielteistä julkisuutta. Lehtikuva / AFP Pohoto / Tobias Schwarz

STT, AFP

Saksalaispankki Deutsche Bank kertoo tehneensä nettotappiota 1,4 miljardia euroa viime vuonna.

Tappioiden katsotaan johtuvan pankin saamista mammuttisakoista, alhaisemmista tuloista sekä uudelleenjärjestelykuluista.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä tappiota tuli 1,9 miljardia euroa. Pankki suostui maksamaan sakkoja ja korvauksia 7,2 miljardia dollaria (6,9 miljardia euroa) Yhdysvalloissa toimistaan vuoden 2008 talouskriisin aikana.

Deutsche Bank on saanut viime aikoina runsaasti kielteistä julkisuutta. Toissa päivänä Yhdysvaltain ja Britannian viranomaiset määräsivät sille liki 630 miljoonan dollarin eli noin 590 miljoonan euron sakot epäillystä rahanpesusta Venäjällä.

Pankin oli viime kuussa pakko leikata bonuksia neljännekseltä työntekijöistä. Tämän vuoden haasteina pankille ovat matala korkotaso, lisääntynyt säätely ja finanssikriisin vanavedessä käyttöön otetut korkeammat pääomavaatimukset.

Pankkijätin tulos on huonompi kuin talousanalyytikoiden ennustama 200 miljoonan tappio, mutta parempi kuin toissa vuonna, jolloin tappiota tuli seitsemän miljardia euroa.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut