Kansanedustaja syyttää: Työministeri syrjäyttää ihmisiä notkoihin ja pimentoihin

Järjestöjen tekemä työllistämistyö ei kiinnosta hallitusta, TVY:n puheenjohtaja Satu Taavitsainen sanoo.

Sdp:n kansanedustaja, Työttömien valtakunnallisen yhteistoimintajärjestön TVY:n puheenjohtaja Satu Taavitsainen syyttää työministeri Jari Lindströmiä (ps.) kansan unohtamisesta järjestöjen tekemän työllistämistyön halveksimisesta.

Taavitsaisen mukaan esimerkiksi Kaakkois-Suomessa työttömiä työllistäneet kolmannen sektorin toimijat ovat saaneet ilmoituksia, ettei vuonna 2017 makseta työllisyyspoliittisia avustuksia.

Taavitsainen pitää Lindströmiä vastuullisena asiasta. Tilanne johtuu "työministeri Jari Lindströmin tekemistä määrärahaleikkauksista ja negatiivisesta asenteesta palkkatukityöhön".

– Järjestöjen tekemä työ ihmisten työllistämiseksi ei yhtäkkiä olekaan minkään arvoista nykyisille valtaapitäville, Taavitsainen syyttää.

– Ihmisten syrjäyttäminen yhteiskunnan notkoihin ja pimentoihin on työministeriltä surkea valinta. Ihmisten arjessa selviytyminen vaikeutuu, työkyky laskee ja ammattitaito vanhenee. Toimeentulotukiasiakkaiden ja asumistukea saavien määrä kasvaa ja pitkittyvä työttömyys näkyy köyhyyden yleistymisenä.

Taavitsainen huomauttaa, että pitkäaikaistyöttömiä on liki 10 000 enemmän kuin vuosi sitten.

– Tämä hallitus ei ymmärrä sitä, että on kannettava vastuuta maan taloudesta unohtamatta kansaa. Talouspolitiikkaa pitää tehdä tarpeeksi pitkällä tähtäimellä. Keskellä lama-aikaa tehtävä menojen leikkaaminen syventää työttömyyttä ja tulee tulevaisuudessa vain kalliimmaksi, muistuttaa Taavitsainen.

Hän epäilee, ettei Lindström välittäisi "vaikka työttömyys nousisi miljoonaan".

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut