Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lukijat: Huhtasuo on Jyväskylän rumin asuinalue – "Ei Vaajakoski sen kauniimpi oo"

Huhtasuon ostoskeskus joulukuussa. Marko Kauko

Annika Rantanen

KSML.fi:n lukijat langettivat tällä viikolla Huhtasuolle kyseenalaisen kunnian – nettiäänestäjien mielestä sille kuuluu Jyväskylän rumimman kaupunginosan titteli. Keskisuomalaisen kyselyssä annetuista 3457 äänestä Huhtasuo vei 35 prosenttia.

Toisiksi rumimmaksi lukijat äänestivät Keltinmäen–Myllyjärven alueen, se sai 26 prosenttia äänistä.

Huhtasuo on noin 9000 asukkaan kaupunginosa reilun kolmen kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta, sille sijoittuvat muun muassa Kangaslammen, Kangasvuoren ja Pupuhuhdan asuinalueet.

Iso osa alueen rakennuskannasta on 1970- ja 1980-lukulaista kerrostaloa. Viime vuosina Huhtasuolle on kuitenkin saatu paljon uuttakin: uudet senioritalot sekä yhtenäiskoulu ja päiväkoti, jotka muodostavat värikkään ja elinvoimaisen yli 700 oppilaan ja päiväkotilaisen keskuksen.

Monella KSML.fi:n äänestyksen kommentoijalla oli Huhtasuon alueelta vallan positiivisia mielikuvia.

"Olen asunut perheeni kanssa Pupuhuhdassa. Ihanat muistot kaikesta. Kehitettiin seutua lapsiystävälliseksi ym. En nähnyt inhottavaa, enkä usko, että nytkään. Asiat voisi olla niin paljon huonommin. Kaikki on asenteesta kiinni. Voisin muuttaa takaisin" kirjoitti Kristiina Torniainen Keskisuomalaisen Facebook-sivulla.

Rumimmaksi ehdotettiinkin myös esimerkiksi ydinkeskustaa.

"Ns. köyhemmän väen alueet on haluttu äänestää rumimmiksi, vaikka tosiasiassa sellaiselle ei ole mitään perustetta. Jos jättää omakohtaiset tunteilut sivuun niin vaikea on keksiä keskustaa rumempaa aluetta", kommentoi keskustelussa nimimerkki Otsola.

Asuinalueiden arvottaminen kirvoitti joissakin kommentoijissa myös närkästystä. Asuinalueiden viihtyisyydestä kuitenkin kannattaisi puhua – siitä muistuttaa esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimus, jonka mukaan noin kymmenen prosenttia suomalaisista kärsii asuinalueensa rumuudesta ja epäviihtyisyydestä.

Aivan purematta äänestystulosta ei nielty Huhtasuollakaan, kun KSML.tv jalkautui kysymään huhtasuolaisten ja alueen kulkijoiden näkemyksiä kaupunginosastaan.

– Ei Vaajakoski yhtään sen kauniimpi oo kuin tämä näin, pohtii videolla muun muassa SimoLoukusa. Katso videojuttu ylhäältä!

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut