Antti Tuisku: En kommentoi

Antti Tuisku

En kommentoi

Warner

Arvio 5/5

Pari kuukautta sitten julkaistu Peto on irti -sinkku sai aikaan omituisia reaktioita sosiaalisessa mediassa. Biisiä alkoivat hehkuttaa muutkin kuin perinteiset Antti Tuisku -fanit. Mukana oli ehkä vähän hipsterien ironista naureskelua, mutta röyhkeän hölmöstä biisistä todellakin digattiin.

Maailma vuonna 2015 osaa olla välillä myös omituisen hieno paikka. Antti Tuisku on nimittäin tehnyt vuoden parhaan suomenkielisen pop-levyn. Albumin jota mukamas maailman parhaan maun omaavan musiikinharrastajan tai yleensä aina väärässä olevan kriitikonkaan ei tarvitse kuunnella vain salaa kotona tai ironian taakse piiloutuen.

En kommentoi on rehellinen, uskalias ja kaikille laulajaa aiemmin mollanneille hymyillen keskisormea näyttävä pop-ilottelu. Sillä Tuisku tekee vihdoinkin ihan mitä lystää omalla tyylillään, pitää hauskaa, on itseironinen ja kehottaa kuulijoitaan samaan. Poissa on se vielä edellisellä Toisenlainen tie -levyllä laulanut Tuisku, joka yritti parhaansa mukaan todistaa olevansa vakavasti otettava artisti. Elämän suuria kysymyksiä pohtimalla moinen ei onnistunut, mutta En kommentoi -albumin höpsismin avulla asia tulee selväksi.

Tuottaja Jurek eli Simo Reunamäki on loihtinut levylle ultramodernit konesoundit. Albumilla on äänimaailmoja ja sovitusratkaisuja, joita ei suomalaisessa valtavirran popissa ole tähän mennessä taidettu juurikaan kuulla. Konesoundit myös vanhenevat nopeasti, sitoen musiikin tiettyyn aikaan ja paikkaan. Sillä ei ole mitään merkitystä, sillä yksi levyn kantavista teemoista onkin juuri tässä hetkessä eläminen. Tuisku kehottaa kuulijaa olemaan juuri sitä mitä on ja olemaan välittämättä siitä mitä muut ajattelevat.

Tuottaja Jurek on artistin itsensä lisäksi levyn tärkein lenkki. Ilman häntä kolmihenkinen ammattilaisista koostuva biisinkirjoittajaryhmä tuskin olisi tehnyt muuta kuin sitä minkä jo taatusti osaa, eli turvallisen tarttuvaa, mutta tylsää radiopoppia.

Biisimateriaali on tasaisen hyvää. Peto on irti ei ole ehtinyt kulua parin kuukauden aikana lainkaan, nimikkokappaleen aikana nauraa ääneen ja Hiton pelkuri -biisissä Tuisku irvailee juuri niille, jotka eivät aiemmin kehdanneet kertoa julkisesti fanittavansa häntä.

Tuisku kertoi häntä pari viikkoa sitten jututtaessani, että hän haluaa olla Suomen suurin pop-stara. Muuten hän voi kuulemma lopettaa muusikin tekemisen saman tien.

Laulajan on turha huolehtia, sillä 11 vuotta Idols-kisaamisensa jälkeen, 10. pitkäsoitollaan hän on juurikin sitä, Suomen suurin pop-tähti, joka saa paatuneemmankin kriitikon hymyilemään. En osaa tanssia lainkaan, mutta levyä kuunnellessani innostuin hillumaan ympäri asuntoa. Sen kertominen ei edes hävetä, päinvastoin.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut