Shadowheart - Kivimetsän Druidi

KIVIMETSÄN DRUIDIShadowheartCentury Media

Joku on vissiin sanonut, että kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Ainakin Kouvolasta ponnistava Kivimetsän druidi on tästä esimerkki.

Folkia ja sinfonisia elementtejä raskaan metallisella ryhmysauvalla sekoittava Kivimetsän druidi on suhteellisen tuntematon yhtye koti-Suomessa, mutta keskemmällä Eurooppaa bändin pohjoinen eksotiikka on mitä kuuminta hottia.

Shadowheartiksi nimetyllä KmD-albumidebyytillä on yritystä, soundit ovat kohdillaan ja soitto rullaa dynaamisesti. Mutta: se suuri kuningasajatus näistä biiseistä uupuu. Päinvastoin kuin Turisaalla tai vaikka Northerilla, KmD:n soitto jää alati lonnimaan jonnekin lepikon siimekseen.

Ongelma korostuu Leeni-Marian Hovilan laulussa, joka ei ota biisejä missään vaiheessa kantaakseen sillä tajunnan räjäyttävällä laulumelodialla, vaan naisen ääni vaeltaa sinne tänne metsän hengen tavoin.

Vertailun vuoksi tsekatkaa vaikka viikinkimetallibändi Leaves' Eyesin Vinland Saga tai niin ikään Century Median kautta vastikään julkaistun UnSunin The End of Life, niin tajuatte mitä tarkoitan.

PETJA SAVOILA

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut