Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Konnevedellä 11 vuotta sitten kadonnut löytyi

Pekka Tiihonen

Avain, tunnistelevy, vaatteet ja eräät yksityiskohdat vainajan luujäännösten kanssa varmistivat, että 11 vuotta sitten Konneveden Istunmäeltä kadonnut Tauno Peltonen on löytynyt. Osittain lahonnut ihmisen luuranko löytyi kesän alussa Konneveden Kivisalmen läheltä, kun metsää raivattiin.

Yksin asunut 1929 syntynyt Peltonen katosi lokakuussa 1997. Häntä etsittiin maastosta muun muassa helikopterin avulla.

- Tutkimuksissa olemme päätyneet siihen, että kyseessä ovat Peltosen jäännökset, kertoi rikoskomisario Jouko Pokela Äänekosken poliisista. Tutkinta on päättynyt, eikä rikosta epäillä. Pokelan mukaan on mahdollista, että mies menehtyi sairauteen.

Vainajan mukana oli avain, joka sopi Peltosen asunnon lukkoon. Lisäksi paikalla oli tuntolevy, jossa teksti "Tauno Peltonen".

- Oli sellaiset vaatteet jotka Peltosella, ja kaikkia pieniä yksityiskohtia.

Hampaistokartasta ei ollut apua. Dna-näytteen avulla henkilöllisyys ei myöskään varmistunut, sillä kadonneesta ei ollut vertailunäytettä eikä hänellä ollut lähisukulaisia.

Löytöpaikalle on katoamispaikalta yli kuusi kilometriä.

Ääneseudun poliisin kirjoissa on jäljellä kolme kadonnutta. Uusin tapaus on vuodelta 1998, jolloin Äänekoskelta katosi Raimo Sumu. Ensimmäisenä huolestui poliisi, kun Sumua ei näkynyt pitkään aikaan. Vanhin tapaus on vuodelta 1955, jolloin Osmo Närhi katosi Suolahdesta. Pekka Jämsen katosi 1978 Äänekoskelta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut