Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Varusmiehet pääsevät omiin valmistujaisjuhliinsa – vala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään ilman yleisöä

Noin 12 000 uutta alokasta aloitti palveluksensa maanantaina 6. heinäkuuta. Arkistokuva. Timo Mustalampi

Jesse Sironen

Varusmiehet tulevat lähtökohtaisesti pääsemään omiin valmistujaisjuhliinsa yhteiskunnan ja varuskunnan koronavirustilanteen niin salliessa. Tämä selviää Puolustusvoimien tiedotteesta.

Osalle varusmiehistä omiin valmistujaisjuhliin osallistuminen onnistuu jo valmiiksi. Kuitenkin myös niille henkilöille, joilla suunnitelman mukainen lomajakso ei jo valmiiksi mahdollista osallistumista valmistujaisjuhliin varmistetaan mahdollisuus osallistua juhliin koronavirustilanteen niin salliessa.

Puolustusvoimien mukaan varusmiesten ja henkilökunnan osastointia jatketaan edelleen, koska sillä pystytään varmistamaan tartuntojen ja altistusten jäljittäminen, sekä rajaamaan mahdolliset tartunnat. Päätavoitteena on edelleen palveluksen ja koulutuksen turvallinen jatkaminen.

Lisäksi varusmieskoulutuksen poikkeusjärjestelyistä johtuen Puolustusvoimien heinäkuun saapumiserän sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään ilman yleisöä.

Koronaepidemian vuoksi varusmieskoulutuksessa siirryttiin maaliskuun lopussa järjestelyyn, jossa varusmiehet jaettiin kolmeen osastoon ja kukin ryhmä on ollut vuorollaan neljä viikkoa koulutuksessa ja kaksi viikkoa vapaalla. Palveluksen heinäkuussa aloittaneet varusmiehet ja kouluttava henkilökunta jaettiin pääsääntöisesti kolmeen osastoon heti palveluksen aloittamisen yhteydessä. Varusmiesten koulutus- ja vapaajaksoissa on eroja joukko-osastojen välillä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut