Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on Jyväskylän uusi kaupunginvaltuusto

Valtuustossa on erittäin paljon uusia kasvoja.

Jyväskylän valtuustossa valta vaihtui, kun vihreät saivat peräti 14 valtuustopaikkaa. Vihreät saivat seitsemän valtuustopaikkaa lisää. Vihreiden uusia valtuutettuja ovat Bella Forsgrén, Irina Tuokko, Liisa Kuparinen, Ilona Helle, Ari-Pekka Liukkonen, Leena Lyytinen, Nico Holmberg, Antti Törmälä, Iida Asikainen ja Jassin Rezai. Paikkansa uusivat Touko Aalto, Meri Lumela, Kaisa Peltonen ja Tuija Mäkinen.

SDP menetti neljä paikkaa ja sai 13 valtuustopaikkaa. Uusia valtuutettuja ovat Jasmine Saloranta, Leena Yksjärvi, Kari Kuusjijoki ja Jarno Kemiläinen. Paikkansa uusivat Riitta Mäkinen, Mervi Hovikoski, Tuulikki Väliniemi, Jukka Hämäläinen, Anna-Leena Sahindal, Jari Blom, Tony Melville, Ahti Ruoppila ja Kaija Haapsalo.

Kokoomus oli Jyväskylän kolmanneksi suurin puolue 12 paikalla. Uusia valtuutettuja ovat Marjo Pakka, Mari Kyllönen, Reetta Nummelin ja Santeri Lohi. Paikkansa uusivat Sinuhe Wallinheimo, Kati-Erika Timperi, Juha Suonperä, Caius Forsberg, Jaakko Selin, Antti Saleva, Pauliina Holm, Katja Isomöttönen.

Keskusta säilytti 11 paikkaansa. Uusia valtuutettuja ovat Joonas Könttä ja Petri Neittaanmäki. Paikkansa uusivat Mauri Pekkarinen, Aila Paloniemi, Johanna Karjula, Heidi Rentola, Tuulia Kuntsi, Kirsi Knuuttila, Aimo Asikainen, Eino Lahtinen ja Jari Colliander.

Vasemmistoliitto sai seitsemän paikkaa eli yhden lisäpaikan. Uusia valtuutettuja ovat Sonja Karppinen, Matleena Käppi ja Taimo Halme. Paikkansa uusivat Eila Tiainen, Paul Abbey, Irma Hirsjärvi ja Kari Yksjärvi.

Perussuomalaiset menetti kolme paikkaa ja sai viisi paikkaa valtuustoon. Uusina kaupunginvaltuustoon valittiin Teemu Torssonen. Paikkansa uusivat Mauno Vanhala, Jorma Holmstedt, Tapani Mäki ja Kauko Isomäki.

Kristillisdemokraatit saivat neljä paikkaa valtuustoon. Uusia valtuutettuja ovat Tomi Kuosmanen, Petteri Muotka ja Mia Puolimatka.

Jyväskylän valtuustoon nousee uutena piraattipuolue ja Arto Lampila.