Jyväskylän oma Playboy-malli muutti Maltalle: ”Suomeen palaaminen ei houkuta lainkaan”

Erika Helin viihtyy mainiosti Maltalla. Erika Helinin kotialbumi

Seppo Pänkäläinen

Jyväskyläläinen Playboy-malli ja missi Erika Helin kertoi äskettäin, että on kyllästynyt suomalaiseen ilmapiiriin ja aikoo lähteä ulkomaille. Asia ei jäänyt puheen tasolle, sillä Helin on todellakin muuttanut ulkomaille, Maltalle.

– Muutin Maltalle syyskuun alussa. Halusin pitää tauon tavallisesta arjesta ja kokeilla jotain ihan kokonaan uutta. Ystäväni Eevi Ihalainen oli muuttanut tänne jo vuotta aikaisemmin, ja hän oli houkutellut minuakin tulemaan tänne. Lopullinen päätös lähtemisestä syntyi kesälomalla, minkä jälkeen töihin palatessa ilmoitin pomolle, että haluan lopettaa työt toistaiseksi. Ajattelen, että elämää täytyy elää nyt ei joskus myöhemmin. Toimistotyötä ehtii kyllä tekemään myöhemminkin.

Erika Helin ja Eevi Ihalainen ovat sydänystävät. Erika Helinin kotialbumi

– Alkuperäinen suunnitelmani oli viettää Maltalla noin seitsemän kuukautta ja työskennellä somen parissa. Sosiaalisen median tulot riittävät mukavasti elämiseen täällä. Pidän avoinna senkin mahdollisuuden, että etsisin täältä työpaikan, sillä kansainvälisessä työympäristössä työskentely olisi varmasti todella arvokasta kokemusta jatkoa ajatellen.

Ainakaan toistaiseksi Helinin ei ole tarvinnut katua lähtöään.

– Olen viihtynyt niin hyvin, että Suomeen palaaminen ei houkuta ollenkaan. Teen kuitenkin päätöksen maahan jäämisestä vasta keväällä, kun olen ehtinyt nähdä enemmän elämää täällä. En pidä mahdottomana ajatuksena sitäkään, että jäisin pidemmäksi aikaa tänne tai matkailisin maailmalla. Suomeen palaaminen ja siellä vieraileminen on aina mahdollista, joten uskoisin ettei koti-ikävä käy ylivoimaiseksi. Olen aina ollut todella itsenäinen ihminen.

Toistaiseksi maailman koronatilanne rajoittaa Helinin suunnitelmien tekemistä.

Erika Heliniä kiehtoisi käydä Yhdysvalloissa kuvattavana. Erika Helinin kotialbumi

– Maltan korona-arki on hyvin samankaltaista kuin Suomessakin, sillä erotuksella, että täällä maskin käyttäminen julkisissa sisätiloissa, kuten kaupoissa ja ravintoloissa on pakollista. Koronan vaikutus näkyy myös siten, että turisteja ei ole ja yökerhot ovat kiinni. Oma arkeni on tilanteesta huolimatta hyvin normaalia: käyn lähinnä kaupassa sekä urheilemassa.

Helinin haaveena on Yhdysvallat. Joskus on ollut myös US Playboy ...

– Haaveilen, että koronan helpottaessa pääsisin käymään elämäni ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa ja pääsisin siellä työskentelemään pitkään ihailemieni valokuvaajien kanssa. Tarkoitukseni oli lähteä sinne jo tänä kesänä, mutta nuo suunnitelmat peruuntuivat. Tällä hetkellä tuntuu kuitenkin, että elän unelmaani, joten sen kummempia unelmia ei juuri nyt ole. Uudet unelmat ja suunnitelmat saavat tulla sitten kun on niiden aika. Siihen asti otan vain rennosti ja nautin jokaisesta päivästä, Erika Helin sanoo.

Erika Helin voi tehdä some-päivityksiä missä tahansa maapalloa. Erika Helinin kotialbumi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.