Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IL: Pekka Katajan murhan yrityksen tutkinnan yhteydessä heräsi rikosepäily helsinkiläistä ylikonstaapelia vastaan – viestitteli vangittuna olleen kanssa maahanmuuttajista, kuittasi kaiken huumorina

Pekka Katajan murhan yrityksen tutkinnassa on jälleen saatu uusi käänne. Sami Saarenpää
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Iltalehti uutisoi keskiviikkona, että perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksen tutkinta on johtanut rikosepäilyyn helsinkiläistä ylikonstaapelia vastaan. Helsingin poliisilaitos on pidättänyt lokakuun alussa virasta ylikonstaapelin, jota epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Iltalehden tietojen mukaan murhan yrityksestä vangitun miehen puhelimesta löytyi viestittelyjä rikoksesta epäillyn ylikonstaapelin kanssa. Poliisin viestien joukosta löytyi kirjoituksia, joissa arvosteltiin maahanmuuttajia sellaisin sanankääntein, että esitutkinnan käynnistämiskynnys ylittyi.

Poliisin kanssa viestitellyt Katajan murhan yrityksestä vangittu mies on sittemmin vapautettu. Kyseisellä miehellä on ollut yhteyksiä muun muassa äärioikeistolaiseen järjestöön Soldiers of Odiniin.

Keskusrikospoliisi on Iltalehden tietojen mukaan kuulustellut ylikonstaapelia kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Myös hänen kännykkänsä on tutkinnan aikana ollut KRP:n hallussa.

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan merkitsee rikosnimikkeenä puhetta tai kirjoitusta, jonka tarkoituksena on halventaa jotain kansanryhmää esimerkiksi rodun, etnisen taustan, kansallisuuden tai uskonnon johdosta. Iltalehden mukaan epäilty on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen ja pitänyt tekstejään humoristisina heittoina.

Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtaja ylikomisario Juha Hakola kertoi Iltalehdelle, että virasta pidättämisen peruste on salainen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut