THL: Keski-Suomessa 14 uutta koronatartuntaa – Jyväskylään tilastoitiin kymmenen ja Laukaaseen kolme uutta tartuntaa, Keuruun tilastot kasvoivat yhdellä

Keski-Suomeen tilastoitiin 14 uutta tartuntatapausta. Risto Aalto

Emmi Julkunen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoihin raportoitiin Keski-Suomeen lauantaina 14 uutta koronavirustartuntaa.

Jyväskylään raportoitiin kymmenen uutta tartuntaa, Laukaaseen kolme tartuntaa ja Keuruulle yksi koronatartunta. Yhdestä uudesta tartunnasta ei ole kuntakohtaista tietoa, sillä tilastoissa ei näy alle viiden tapauksen kuntia.

Koko Keski-Suomessa on tilastoitu koronaepidemian alusta alkaen nyt kaikkiaan 1 939 varmistettua tautitapausta. Maakunnan ilmaantuvuusluku laski jälleen maltillisesti lukuun 43,7. Perjantaina ilmaantuvuusluku oli 44,7.

Luku kuvaa todettujen koronatapausten määrää kahden viikon aikana sataatuhatta asukasta kohden.

Koko Suomeen tilastoitiin lauantaina 645 uutta koronatartuntaa. Perjantaina maassa kirjattiin 720 koronatartuntaa, mikä oli ennätysmäärä Suomessa yhdessä päivässä raportoituja tartuntoja.

THL:n rokotusrekisterin lauantain tilastojen mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on koronarokotteen ensimmäisen annoksen saanut 17 239 henkilöä. Kun mukaan lasketaan toisen annoksen saaneet, koronarokoteannoksia on Keski-Suomessa annettu yhteensä 20 513. THL:n koronarokoteluvut saattavat päivittyä viiveellä.

Koronavirus

Tapaukset kunnittain

24 Hankasalmi

12 Joutsa

57 Jämsä

1 542 Jyväskylä

32 Kangasniemi

5 Karstula

13 Keuruu

6 Konnevesi

10 Kyyjärvi

80 Laukaa

47 Mänttä-Vilppula

57 Muurame

18 Petäjävesi

36 Uurainen

22 Saarijärvi

36 Uurainen

15 Viitasaari

33 Virrat

84 Äänekoski

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut