Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Perunan suosio on taas nousussa, toteaa Suomen Siemenperunakeskuksen toimitusjohtaja – kuuntele biotaloutta käsittelevän ohjelmasarjan tuorein jakso

Perunan suosio ruokapöydissä on jälleen kasvussa. Heli Blåfield

Keskisuomalainen

Radio Keskisuomalaisen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutin biotaloutta käsittelevässä ohjelmasarjassa puhuttiin suomalaisesta perunasta. Henri Bergin haastattelussa oli Suomen Siemenperunakeskuksen toimitusjohtaja Paula Ilola. Ilolan mukaan perunan suosio on jälleen nousussa ja negatiiviset mielikuvat vähentyneet. Haastattelussa kuultiin lisäksi siitä, että perunalla on tärkeä rooli Suomen huoltovarmuudessa, mikäli maata kohtaisi massiivinen kriisi eikä ruokaa saataisi kuljetettua tänne rajojen ulkopuolelta. Ja kannattaako kotimainen peruna muuten kuoria vai ei? Siihenkin saatiin vastaus.

Keskustelua biotaloudesta käydään radiossa aina maanantaisin klo 12:15 sekä keskiviikkoisin klo 18:15. Ohjelmasarja on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä JAMKin biotalousinstituutin kanssa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut