Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Viikonlopun sää on lupaavan keväinen, ulkoilijan kannattaa kuitenkin varautua sadetakilla – lumesta ei päästä vielä kokonaan eroon

Viikonlopun sää on Keski-Suomessa enimmäkseen poutainen. Arkistokuva. Juha Poutanen
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Ilmatieteen laitoksen sääpäivystyksen mukaan Keski-Suomessa päästään viettämään viikonloppua varhaiskeväisissä merkeissä.

Päivälämpötila nousee maan keskiosissa yli viiden asteen viikonlopun molempina päivinä. Lämpötila tulee pysyttelemään kuuden ja kahdeksan asteen välillä.

Lännestä saapuu perjantain ja lauantain välisenä yönä kuitenkin pilviä, jotka tekevät lauantain säästä hieman vaihtelevaa. Ajoittain voi ripotella hieman vettä, sillä lounaasta Keski-Suomeen saapuu heikkoja sadekuuroja. Vesisateita on todennäköisesti luvassa etenkin iltapäivisin.

Enimmäkseen sää säilyy kuitenkin poutaisena, koska matalapaineen keskus pysyttelee melko kaukana Keski-Suomesta.

Jyväskylässä on sulanut edellisen kahden vuorokauden aikana neljä senttimetriä lunta ja Viitasaarella kuusi senttimetriä.

Koska viikonlopuksi on luvassa lämpöä ja heikkoja vesikuuroja lumi tulee sulamaan entisestään. Nietoksista ei päästä kuitenkaan kokonaan eroon viikonlopun aikana, koska lunta on Keski-Suomessa paikoittain vielä yli puoli metriä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut