Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuluttajatutkimus paljasti: jyväskyläläisillä on erikoinen irtokarkkimaku – nämä ovat ostetuimmat irtomakeiset

Ostetuimpien irtomakeisten listalta löytyi makuja, jotka eivät valtakunnallisesti yltäneet edes 20 parhaan joukkoon. Kuvituskuva. Timo Mustalampi
Eetu Kokkinen

Eetu Kokkinen

Jyväskyläläisillä on makeanhimon iskiessä varsin persoonallinen maku, kun makeisia aletaan lappaa pussiin kaupan irtokarkkihyllyllä. Irtomakeisbrändi Candy Kingin kuluttajatutkimuksen mukaan Jyväskylän seudulla irtokarkkisuosikit eroavat huomattavasti valtakunnallisesta suosikkilistasta.

K-Citymarket Seppälässä kärkikolmikkoon irtokarkkipussien viime vuoden suosikkeina kiilasivat kolme erilaista suklaata: Suklaacrisp, Susu-pala ja Pätkis Minibites, kun koko Suomessa kärkipaikkoja pitävät Center Original -suklaa sekä viinikumit Sirkus Aakkoset ja Fizzy Pop.

Jyväskylässä kymmenen kärjestä löytyi myös makuja, jotka eivät mahtuneet koko Suomen listauksessa edes 20 parhaan joukkoon. Näitä ovat mansikkalakritsi Mansku, hedelmää ja salmiakkia yhdistelevä Sour Duo sekä salmiakkilakritsi Noitapilli XL.

Irtomakeiset

Jyväskylän K-Citymarket Seppälän ostetuimmat irtomakeiset 2020

1. Suklaacrisp

2. Susu-Pala

3. Pätkis Minibites

4. Sirkus Aakkoset

5. Click Mix

6. Center Original (maitosuklaata toffeetäytteellä)

7. Mansku

8. Sour Duo

9. Sunset

10. Noitapilli XL

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut