Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakennuslupien käsittelyssä on tällä hetkellä ruuhkaa – vajavaiset tiedot lupahakemuksissa pidentävät käsittelyaikaa

Jyväskylän kaupungin rakennuslupien käsittelyaika on pidentynyt. Syynä on kaupungin kiivas rakentaminen.

Rakennusluvan käsittelyaika on luvasta riippuen vähintään kuukausi. Puutteellisten hakemusten ja isojen hankkeiden käsittely vie luonnollisesti enemmän aikaa. Lupien käsittelyaika pitenee myös hiukan kesäaikana kesälomakauden myötä.

– Jos siis olet aikeissa aloittaa rakennusprojektin syksyllä, rakennuslupahakemus tulisi jo nyt olla toimitettuna kaupungin rakennusvalvontaan, kaupunki muistuttaa tiedotteella.

Rakennuslupien käsittelyaikoja pidentää osittain lupahakemusten vajavaiset tiedot sekä määräysten vastaiset pääpiirustukset. Rakennuslupaa hakiessa kannattaa siis muistaa toimittaa kaikki tarvittavat dokumentit lupakäsittelyn sujuvuuden takaamiseksi.

Tällä hetkellä Jyväskylän kaupungilla on käsittelyssä noin 232 lupahakemusta. 81 hakemusta odottaa käsittelyyn pääsyä. Palautettuja rakennuslupahakemuksia on 117 kappaletta, ja ne palaavat takaisin käsittelyyn kunhan hakija saa toimitettua hakemuksesta puuttuvat dokumentit.

Lisätietoja rakennusluvan hakemisesta saa Jyväskylän kaupungin verkkosivuilta.